Raymond Blanc: újburgonyás és Chorizós tortilla – recept

Raymond Blanc: újburgonyás és Chorizós tortilla – recept

Raymond Blanc alábbi torta receptje Jersey Royal fajtájú újburgonyát tartalmaz, mely a tavaszi hónapokban kapható , de helyettesíthető bármilyen más fajta nem „lisztes – magas keményítő tartalmú” krumplival az év egyéb időszakaiban is.

 

4-6 főre

Elkészítési idő: 10 perc

Sütési idő: 35 perc

Raymond Blanc: újburgonyás és Chorizós tortilla hozzávalói

  • 400g Jersey Royal burgonya negyedelve
  • 1 hagyma kockára vágva
  • 1 db apróra vágott, cikk fokhagyma
  • 3 ek olíva olaj
  • 2 babérlevél
  • 1 db kakukkfű ágacska
  • 1 rozmaring ágacska
  • 1 csipet füstölt paprika
  • 1 csipet tengeri só
  • 120g chorizo kolbász, felkockázva
  • 15g apróra vágott normál, azaz pl. Nem francia fodroslevelű petrezselyem
  • 80g spenót, felaprítva
  • 8 tojás, felverve

Raymond Blanc: újburgonyás és Chorizós tortilla elkészítése:

01. Hevítsd elő a sütőt 170 ºC-ra.  Egy közepes méretű serpenyőben – fedővel és közepes lángon párold kissé a burgonyát: tégy az olíva olajba aprított fokhagymát a babérlevéllel együtt, kakukkfüvet, rozmaring leveleket, füstölt paprikát és a tengeri sót.

Raymond Blanc: újburgonyás és Chorizós tortilla

02. Add hozzá a Chorizo kolbászt és ezzel együtt párold 5 percen keresztül fedő alatt, míg az ízek összeállnak. Végezetül add hozzá a petrezselymet és a spenótot és kevergesd el a többi hozzávalóval, párold további 30 percig. Ha kész vedd le a tűzről, add hozzá a tojásokat és keverd össze a zöldségekkel alaposan.

03. Öntsd a tojásos elegyet egy 20 cm átmérőjű sütőbe rakható serpenyőbe és tedd be 15 percre, 170 ºC-on. Ha kész, vedd ki a sütőből és pihentesd 5 percig, mielőtt kiborítod egy vágódeszkára vagy egy tálalóra. Fogazott kés Segítségével vágd fel az omlettet 4-6 ék alakú szeletre, és tálald melegen.

 

Naponta új recept ötletekért, látogass meg minket a FaceBook on is.

A Pikantéria Hivatalos Facebook Oldala

 

Source: deliciousmagazine.co.uk