Raymond Blanc: újburgonyás és Chorizós tortilla – recept
Raymond Blanc alábbi torta receptje Jersey Royal fajtájú újburgonyát tartalmaz, mely a tavaszi hónapokban kapható , de helyettesíthető bármilyen más fajta nem „lisztes – magas keményítő tartalmú” krumplival az év egyéb időszakaiban is.
4-6 főre
Elkészítési idő: 10 perc
Sütési idő: 35 perc
Raymond Blanc: újburgonyás és Chorizós tortilla hozzávalói
- 400g Jersey Royal burgonya negyedelve
- 1 hagyma kockára vágva
- 1 db apróra vágott, cikk fokhagyma
- 3 ek olíva olaj
- 2 babérlevél
- 1 db kakukkfű ágacska
- 1 rozmaring ágacska
- 1 csipet füstölt paprika
- 1 csipet tengeri só
- 120g chorizo kolbász, felkockázva
- 15g apróra vágott normál, azaz pl. Nem francia fodroslevelű petrezselyem
- 80g spenót, felaprítva
- 8 tojás, felverve
Raymond Blanc: újburgonyás és Chorizós tortilla elkészítése:
01. Hevítsd elő a sütőt 170 ºC-ra. Egy közepes méretű serpenyőben – fedővel és közepes lángon párold kissé a burgonyát: tégy az olíva olajba aprított fokhagymát a babérlevéllel együtt, kakukkfüvet, rozmaring leveleket, füstölt paprikát és a tengeri sót.
02. Add hozzá a Chorizo kolbászt és ezzel együtt párold 5 percen keresztül fedő alatt, míg az ízek összeállnak. Végezetül add hozzá a petrezselymet és a spenótot és kevergesd el a többi hozzávalóval, párold további 30 percig. Ha kész vedd le a tűzről, add hozzá a tojásokat és keverd össze a zöldségekkel alaposan.
03. Öntsd a tojásos elegyet egy 20 cm átmérőjű sütőbe rakható serpenyőbe és tedd be 15 percre, 170 ºC-on. Ha kész, vedd ki a sütőből és pihentesd 5 percig, mielőtt kiborítod egy vágódeszkára vagy egy tálalóra. Fogazott kés Segítségével vágd fel az omlettet 4-6 ék alakú szeletre, és tálald melegen.
Naponta új recept ötletekért, látogass meg minket a FaceBook on is.
A Pikantéria Hivatalos Facebook Oldala
Source: deliciousmagazine.co.uk