2021. július 24.

Select your Top Menu from wp menus
3 nap alatt egy ruhaméretet fogyhatsz vele! …

3 nap alatt egy ruhaméretet fogyhatsz vele! …

3 nap alatt egy ruhaméretet fogyhatsz vele! Mégse próbáld ki az új diétaőrületet

A tartós fogyásban egyáltalán nincs a segítségedre ez az étrend.

Egyre több oldalon jelenik meg a burgonyadiéta, mint az új csodamódszer a villámgyors fogyásra, ám a háromnapos, roppant szigorú étrend sajnos számos ponton megbukik, ha a tartós fogyásról van szó.

A burgonyadiéta általában rendkívüli változást ígér: egy teljes ruhaméretnyi vagy akár öt kiló fogyást három nap alatt, ami enyhe túlzásnak tűnik, ám nem ez az egyetlen kiábrándító dolog, ami miatt érdemes megfontolnod, hogy belevágsz-e a kúrába.

burgonya diéta
Mi az a burgonyadiéta?
Ez az étrend három napon keresztül írja elő szigorúan, hogy mit fogyaszthatsz, ami ezekben a napokban nem más, mint némi joghurt és nem túl meglepő módon krumpli, melyet mindössze sóval ízesíthetsz. A diéta az interneten több kisebb eltéréssel is megtalálható, ám az összes nagyjából ehhez listához hasonló reggelit, ebédet és vacsorát határoz meg:

Első nap

reggeli: egy főtt burgonya, egy csésze joghurt
ebéd: két főtt burgonya, egy csésze joghurt
vacsora: két csésze joghurt

Második nap

reggeli: egy csésze joghurt
ebéd: két főtt burgonya, egy csésze joghurt
vacsora: egy főtt burgonya, egy csésze joghurt

Harmadik nap

reggeli: egy főtt burgonya
ebéd: egy főtt burgonya, egy csésze joghurt
vacsora: egy csésze joghurt
A burgonyadiéta előnyei és hatása
A burgonyadiéta egyik legfontosabb erőssége és népszerűségének titka maga a krumpli, ez ugyanis egy végtelenül hétköznapi élelmiszer, melynek sem az elkészítésével, sem pedig a beszerzésével nem lehet probléma. Nem beszélve arról, hogy jóval olcsóbb, mint a diétákban sokszor ajánlott lazac, az egzotikus vagy bogyós gyümölcsök, illetve a különböző fogyókúrás, szénhidrát csökkentett termékek.

burgonya diéta

A burgonya emellett sok C-vitamint és ásványi anyagot tartalmaz, sőt, emésztést könnyítő, gyomrot nyugtató, savmegkötő hatása is ismert, így egy enyhe méregtelenítő, lúgosító hatású növényről van a szó.

Az étrendben párjaként szereplő joghurt a benne található baktériumok miatt hasonló hatással rendelkezik, azaz könnyíti az emésztést és helyreállítja a bélflórát, így a szervezeted három nap elteltével valóban megkönnyebbülhet.

Miért nem ajánlott mégsem a diéta?
A burgonyakúra nagy problémája a villámdiéták egy jellemző hibája. A három nap folyamán betartott szigorú étrend ugyan gyors eredményt hoz, ám ez sajnos aligha lesz tartós.

A diéta során jelentkező súlyvesztés részben a bélrendszer kiürülésének köszönhető, részben pedig a naponta elfogyasztott kalóriamennyiségnek, mely a krumplik és joghurtos csészék méretétől függően valahol 500 kalória körül van, ám ettől pontosan megadott mennyiségek hiányában akár néhány százzal is eltérhet.
Egy ilyen radikális diétát sajnos nagyon hamar egy kiadós túlevés követ. Az addig napi 2000 vagy még több kalóriához szokott szervezet már az első napon kívánni fogja a kiadósabb ételeket, és ember legyen a talpán, aki a negyedik napon nem egy alapos dőzsöléssel indít.

A burgonyadiéta nem járul hozzá az egészséges életmódra váltáshoz. Nem szoktat rá a naponta minimum ötszöri evésre, a kisebb adagokra, a zöldséges ételekre, a rossz zsírok kerülésére, és még sorolhatnánk, így a kilók gyorsabban vagy lassabban, de visszakúsznak majd.

A kevés kalóriát tartalmazó étrend ugyan segíthet, ha egy nyaralás vagy egy nagyobb esemény előtt szeretnél gyorsan néhány kilótól megszabadulni, ám tartós csodát nem érdemes várnod ettől a diétától.

 

Naponta új recept ötletekért, látogass meg minket a FaceBook on is.

A Pikantéria Hivatalos Facebook Oldala

 

Szerző: Ambróz Nóra

Forrás: Femina.hu

Print Friendly, PDF & Email

Kommentek

Related posts

EZT OLVASTAD MÁR?
házi ajvár
Házi ajvár pofonegyszerűen – recept

A Házi ajvár Hozzávalói: 2 padlizsán 4 kápia paprika 1 hegyes erős paprika, vagy más csípős dolog 1 paradicsom 1...

Close