Alakkímélő karácsonyi gyümölcsös pohárkrém

Érdemes enyhülést hozó, üdítő nyalánksággal is előrukkolni, ami legalább olyan kellemes meglepetés az ünnepek alatt leterhelt gyomornak, mint amilyen finom és mutatós.
Elkészítése pofonegyszerű: a pohár aljára tegyél egy vékony réteg jó minőség krémet; ez lehet főzött krém, de ha nem akarsz szöszmötölni, vaníliás cukorral, cukorral, reszelt narancs- és/vagy citromhéjjal ízesített mascarpone is lehet. Rétegezz rá rumos vagy brandys tejben éppen megáztatott babapiskótát, erre simíts rá ismét egy adag krémet.
Tedd hűtőbe, hogy jól megdermedjen, majd erre kerül a már félig kihűlt, de még nem megdermedt gyümölcskocsonya. Rögtön tedd is bele a kívánt gyümölcsöt, amit akár meg is karamellizálhatsz előtte. A tetejére mehet még krém vagy kis cukorral felvert tejszín, pirított dió vagy mandula.
Naprakész recept ötletekért, katt ide: FaceBook/Pikanteria
Forrás: bien.hu