Áfonyás muffin, recept

Áfonyás muffin, recept

 

Az Áfonyás muffin Hozzávalói (18-24 db-hoz):

  • 250 g joghurt
  • 200 g fehér liszt
  • 200 g áfonya
  • 200 g világosbarna cukor
  • 70 g puha vaj
  • 70 g mandulás fehércsoki (vagy 50 g fehércsoki és 20 g szűraz serpenyőben pirított apróra vágott mandula)
  • 50 g teljes kiőrlésű búzaliszt
  • 2 tojás
  • 1 cs sütőpor
  • 2 tk vaníliakivonat
  • csipet só

Áfonyás muffin 

A kétféle lisztet, sütőport és a sót összekeverjük. A cukrot, vajat és a tojást egy villával összedolgozzuk, majd hozzákeverjük a lisztet, joghurtot, kockákra vágott fehércsokit, pirított mandulát és áfonyát. 200 fokra előmelegített sütőben, 15-20 perc alatt, szilikon (vagy hagyományos) muffin formában készre sütjük.

Forrás: streetkitchen.hu