Áfonyás muffin, recept
Gyerekkoromban még legfeljebb csak egy-egy szlovák, lengyel, vagy erdélyi nyaralásnál találkozhattam áfonyával, manapság azonban már a sarki zöldségesnél is van. És milyen jó, hogy így van! Mert az áfonya finom és egészséges. Ez a süti egy nagy klasszikus, legalábbis az amerikából érkezett muffinok között. A tésztája ugyanakkor nem az eredeti liszt, cukor, tej, vaj, tojás kombináció, hanem tejszínnel készült, szerintem nagyon jó lett. Amiben pedig a muffin verhetetlen: kigondolástól számított 40 perc múlva ehető…
Az Áfonyás muffin hozzávalói:
- 15 dkg puha vajat kikeverünk
- 15 dkg cukorral (Xilit/eritritol), majd
- 1 tojással, aztán
- 2 dl tejszínnel is. Ízesítjük
- vaníliával, citromhéjjal, majd egy kanállal hozzá keverünk
- 25 dkg lisztet, amiben előzőleg elkevertünk
- 3 teáskanál sütőport (3/4 csomag 9 gr). Ekkor jöhet bele a
- 20-25 dkg friss áfonya (vagy a fagyasztott).
Hőlégkeveréses sütőben 160 (normál sütőben 180) fokon sütjük 20-percig. 5 percig pihentetjük a formában, csak ezután vesszük ki, majd újabb pár perc hűlés után ehetjük is..
Naponta új recept ötletekért, találkozzunk a FaceBook on is.
A Pikantéria Hivatalos Facebook Oldala
Forrás: eszterlancfoz