Zserbó pohárkrém

Zserbó pohárkrém

Hozzávalók

• 20 dkg étcsokoládé
• 2 dl habtejszín
• 4 tojássárgája és tojásfehérje szétválasztva
• 10 dkg cukor
• rumaroma
• 8 dkg házi baracklekvár

A tésztához:

• 10 dkg búzaliszt
• 10 dkg darált dió
• 12 dkg dkg vaj
• 6 dkg porcukor
• 1 dkg vaníliás cukor
• 1 db tojássárgája
• 1 db citrom reszelt héja

zserbo-pohar-krem

Elkészítés

A csokoládét vízgőz felett lassan olvasztjuk. A tejszínhabot óvatosan nem túl keményre felverjük. A sárgáját habosra verjük a fele mennyiség cukorral (5 dkg), ezután a fehérjét is felverjük a cukor másik felével. Fontos, hogy minden habot külön verünk fel. Következő lépésben a sárgájából készített habot keverjük az olvasztott csokoládé alá óvatosan, és csak ezután a tejszínhabot és a fehérjehabot. Kevés rumaromával ízesítjük. Óvatosan homogén krémmé keverjük. A tésztához a lisztet a vajjal elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a darált diót, a porcukrot, a vaníliás cukrot és a tojássárgáját, belereszeljük a citrom héját, és a tésztát gyorsan összedolgozzuk. Fagyasztóban pihentetjük kb. 15 percet, ezután sütőpapírral bélelt tepsire reszeljük, és 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük a morzsánkat. A pohárkrémhez a sült diós linzermorzsánkat szórjuk a pohár aljára, erre ráhalmozzuk a csokoládéhabot, rácsurgatjuk a baracklekvárt. Tetejét kevés darált dióval szórjuk meg.

Forrás: noiportal.hu