A Világ LEGILLATOSABB csirkecombjai

Aromaterápia, vagy mifene. Elképesztően illatos lett, és olyan vaj puha, amilyen csak elképzelhető. Oké, tudom, hogy ez csirkéből nem nagy mutatvány, de összességében annyira finom lett, hogy muszáj róla kicsit áradozni. A kardamom és a szegfűszeg elképesztően illatossá, a zöldfűszerek pedig jóízűvé teszik a csirkét. Ma reggel mosogattam csak el a tepsit, és kicsit bele kellett tunkolnom a leragadt fűszeres, zsíros lébe az alján, mielőtt megfőztem volna a kávét.
Mi sima rizzsel ettük, de enyhén fokhagymás kifliburgonya lett volna hozzá talán a legjobb választás.
Itt a hideg, köd van, és télszag, egy jó sültcsirkével nem tévedhetünk!
Hozzávalók:
- 4 csirke felsőcomb
- 5 dkg vaj
- 0,5 dl extraszűz olívaolaj
- 1 nagy fej hagyma felkarikázva
- 4 gerezd fokhagyma vékonyan felszeletelve
- 8 szem zöld kardamom
- 1 lime félbevágva
- 8 szem szegfűszeg
- 8 levél zsálya
- 1 ek rozmaring levélke felaprítva
- 2 alma negyedekbe vágva
- 1,5 dl cider
- só, bors
A csirkét sóztam, borsoztam, és bemasszíroztam vajjal. Egy vastagfalú tepsibe öntöttem az olajat, erre szórtam a hagymát, fokhagymát és a fűszereket, majd ráfektettem a combokat. Rányomtam a lime levét, és mellédobtam a lime-ot is. Aláöntöttem a cidert, lefedtem alufóliával, és 45 percig sütöttem 180 fokon, majd további 30-40 percig fólia nélkül, és közben folyamatosan locsolgattam a szafttal.
Osszad, Vidd, Like-old, hogy akkor is naprakész ötleted legyen,
ha éppen nincs: FaceBookon, itt találsz minket
Forrás: fuszereslelek.nlcafe.hu