A Világ legfinomabb – Sertés Burgere

HozzávalóK – A húspogácsához:
- Fél kg darált sertés hús
- 2 tk pirospaprika
- 3 tk majoránna
- 2 tk kömény
- 2 tk fokhagyma granulátum
- só, bors
- kb. 5 szelet bacon
A párolt káposztához:
- Fél ek cukor
- 1 fej vöröshagyma
- 1 fej lilakáposzta
- só
- ½ ek ecet
A mustármártáshoz
- Kb. 4 dl alaplé (lehet bolti)
- 2 dl fehérbor
- 2 dl tejszín
- 1 tk ír / angol mustár
- 1 tk magos mustár
- 1 ek méz
- 1 tk kukoricakeményítő
- só
Az összepakoláshoz
- Hamburger buci
- Ementáli sajt
- Vaj a buci pirításhoz
- Olaj a hús sütéséhez
- 1 karika paradicsom
- Kevés snidling
Elkészítés:
[1] A húst alaposan befűszerezzük, hozzáadjuk a csíkokra vágott bacont is, összegyúrjuk és félretesszük. [2] Egy felhevített lábosban felolvasztjuk a zsírt, majd cukrot karamellizálunk rajta. Megdinszteljük rajta a hagymát, majd a felvágott káposztát is hozzáadjuk. Megsózzuk, és hozzáadunk 0,5-1 ek ecetet. Lefedve addig pároljuk, amíg olyan íze nem lesz, mint a nagymamátok párolt káposztájának.
[3] Az alaplevet egy kis lábasba öntjük. Hozzáadjuk a fehérbort és a tejszínt, majd a mustárokat és a mézet. Jól elkeverjük, beforraljuk és hozzáadjuk a keményítőt is. Megsózzuk.
[4] A bucikat vajon lepirítjuk. Egy nem túlságosan forró serpenyőben olajat hevítünk és megsütjük rajta a húst. Fontos, hogy a sertéshúst a marhával ellentétben teljesen át kell sütni. A hús tetejére teszünk 1-1 szelet ementáli sajtot, majd lefedjük a húsokat egy erre alkalmas eszközzel, hogy a sajt is tökéletesen ráolvadjon.
[5] A burgert összerakjuk és kulturáltan elfogyasztjuk.