A Világ legfinomabb – Sertés Burgere

A Világ legfinomabb – Sertés Burgere

HozzávalóK – A húspogácsához:

  • Fél kg darált sertés hús
  • 2 tk pirospaprika
  • 3 tk majoránna
  • 2 tk kömény
  • 2 tk fokhagyma granulátum
  • só, bors
  • kb. 5 szelet bacon

A párolt káposztához:

  • Fél ek cukor
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 fej lilakáposzta
  • ½ ek ecet

A mustármártáshoz

  • Kb. 4 dl alaplé (lehet bolti)
  • 2 dl fehérbor
  • 2 dl tejszín
  • 1 tk ír / angol mustár
  • 1 tk magos mustár
  • 1 ek méz
  • 1 tk kukoricakeményítő

Az összepakoláshoz

  • Hamburger buci
  • Ementáli sajt
  • Vaj a buci pirításhoz
  • Olaj a hús sütéséhez
  • 1 karika paradicsom
  • Kevés snidling

Elkészítés:

[1] A húst alaposan befűszerezzük, hozzáadjuk a csíkokra vágott bacont is, összegyúrjuk és félretesszük. [2] Egy felhevített lábosban felolvasztjuk a zsírt, majd cukrot karamellizálunk rajta. Megdinszteljük rajta a hagymát, majd a felvágott káposztát is hozzáadjuk. Megsózzuk, és hozzáadunk 0,5-1 ek ecetet. Lefedve addig pároljuk, amíg olyan íze nem lesz, mint a nagymamátok párolt káposztájának.

[3] Az alaplevet egy kis lábasba öntjük. Hozzáadjuk a fehérbort és a tejszínt, majd a mustárokat és a mézet. Jól elkeverjük, beforraljuk és hozzáadjuk a keményítőt is. Megsózzuk.

[4] A bucikat vajon lepirítjuk. Egy nem túlságosan forró serpenyőben olajat hevítünk és megsütjük rajta a húst. Fontos, hogy a sertéshúst a marhával ellentétben teljesen át kell sütni. A hús tetejére teszünk 1-1 szelet ementáli sajtot, majd lefedjük a húsokat egy erre alkalmas eszközzel, hogy a sajt is tökéletesen ráolvadjon.

a-vilag-legjobb-sertes-burgere-hamburger-pork-pig1

[5] A burgert összerakjuk és kulturáltan elfogyasztjuk.