A tökéletesen ropogós Grill csirke

Ez a te recepted, amennyiben tökéletesen ropogó Grill csirkét szeretnél készíteni. Biztosan előttetek van a gill kocsikon sülő, arany-narancsos színű grillcsirke, azzal az ínycsiklandozó illattal; nos ez túl fog tenni ezen is !
Ezt a receptet nem csak hogyományos grill páccal, hanm illatos és friss fűszernövényekkel turbóztam fel. Egyből két csirkét javallok megvásárolni, mivel pillanatok alatt el fog fogni … lássunk is neki
A tökéletesen ropogós Grill csirke hozzávalói:
- 2 db friss tanyasi zsigeretl csirke
- egy darabka gyömbér
- 1 egész citrom
- 1-2 ek édes piros paprika őrlemény, ha van , akkor füstölt
- egy kis csokor összeállítva: friss majoránna, zsálya, borsmenta kombó
- 2 ek római kömény
- 1 ek sima kömény mag
- olíva olaj bőven
- kb 2-ek só
- frissen őrölt bors
- 2 csokor friss petrezselyem
- egy házi vákumozó gép vagy jól zárható műanyag doboz
A tökéletesen ropogós Grill csirke elkészítése:
-
A két darab friss tanyasi csirkét a hátára fordítva középen , gerinc mentén kissé hasítsd be, mad a csirkét megfordítva, tenyereddel erőteljes mozdulattal nyomd lefelé, hogy a csirke kilapulhasson. Erre azért van szükség, hogy a csirkénk könnyebben és alaposabban átsülhessen. A combja mentén, szárnytő alatt és a hátán is bemetszést ejthetsz.
-
Ha ez kész, akkor félre is lehet rakni a csirkéket, hogy elkészíthesd a pácot.
-
Egy fűszer mozsárban vagy elektromos fűszer darálóban zúzd össze a római, sima köményeket, a fekete borsot és ha tengeri nagyszemű sóval dolgozol, akkor azt is.
-
Egy kis tálkába öntsd ki ezt a zúzott fűszerkeveréket, majd mehet bele az édes paprika őrlemény a só, 1 citrom leve, olíva olaj és egy pici víz. Mindezt az emulziót alaposan dolgozd össze
-
Alaposan aprítsd össze a friss majoránnát, zsályát, borsmenta kombót
-
Végy elő egy vákum tasakot, helyezd bele az egyik csirkét, majd elfelezve kezd el rá kanalazni az előbb elkészített pácot és szórd meg a friss felaprított fűszernövényekkel
-
Zárd be kézzel a vákum zacsi száját, majd a másik szabad kezeddel kezd el bele maszírozni a csirke húsba a pácot és a fűszernövények aromáját. Dobd mellé a citrom héjának a felét is. Vákum géppel zárd le a tasakot, majd csináld meg ezt a másik tanyasi csirkével is. Ha nincs vákumozód, használj egy sima műanyag zárható dobozt.
-
Én 2 napot hagytam pihenni a hűtőben , de elég lehet egy pár óra is vagy egy éjszaka.
-
Ezek után vedd ki a csirkét a zacsiból, tedd egy-egy sütő tálcára, rakhatsz mellé egy fél hagymát, 1 fej félbe vágott paradicsomot és vágott felülettel lefelé fordítva sárga héjjú burgonyát.
-
190 C fokos sütőben 1 óra 15-25 percet alufóliával lefedve párold, majd közben a kifőtt lé nagy részsét le kell önteni, akár fel is lehet fogni egy nagyszerű mártásnak, kis tejszínnel kikeverve és leszűrve.
-
A végén kb 30-35 perc alatt a fóliát levéve pirítotsdfel tökéletesre