A tökéletes, puha resztelt máj receptje

A tökéletes, puha resztelt máj receptje

Story Highlights

  • A resztelt máj egy fárasztó nap után vacsorára is kiváló, hiszen villámgyorsan végzel vele. Ráadásul ízletes és laktató.

A máj kitűnő forrása a vasnak és az A-vitaminnak. Már csak ezért is érdemes időnként beiktatni az étrendbe. A puha resztelt máj krumplival, rizibizivel fantasztikus, hidegen friss kenyérrel is kitűnő. Ízléstől függően készítheted csirkéből vagy marhából is.

A tökéletes, puha resztelt máj receptje , Hozzávalók 4 személyre

  • 80 dkg sertésmáj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 evőkanál olaj
  • 1 csapott evőkanál pirospaprika
  • 1 teáskanál majoránna
  • 1/2 dl fehérbor
  • bors

Elkészítés ideje:
Elkészítés: 20 perc, főzés: 15 perc

A tökéletes, puha resztelt máj receptje , Elkészítés:

  1. A májat mosd meg, ha szükséges, a hártyás részt késsel távolítsd el. Alaposan törölgesd át papírtörlővel, különben nagyon spriccel majd az olajban. Éles késsel vágd fél-egy centi vastag csíkokra. Sütés előtt ne sózd be, mert attól kemény lesz. A hagymát pucold meg, majd aprítsd fel.

A tökéletes, puha resztelt máj receptje

  1. Egy serpenyőben vagy lábosban hevíts olajat, dobd bele a hagymát, és kevergesd meg egy kicsit. Ha kezd sárgulni, tedd bele a máját. Állandó forgatás mellett süsd öt-hét percig takarék lángon. Szórd meg pirospaprikával, majoránnával és borssal, majd önts hozzá bort. Keverd jól össze, még körülbelül öt percig párold, és tálalhatod is. A tányérodon már megsózhatod.

Naponta új recept ötletekért, találkozzunk a FaceBook on is.

A Pikantéria Hivatalos Facebook Oldala

Forrás: femina.hu

Print Friendly, PDF & Email

Kommentek

Kapcsolódó cikkek

Kérjük iratkozz fel Youtube csatornánkra is!

Köszönjük!

EZT OLVASTAD MÁR?
Puha Bounty piskótatekercs – A legfinomabb kókuszos krémmel,recept

  Az isteni kókuszos krémmel megtöltött, puha piskótában nem lehet csalódni, viszont soha nem tudsz belőle eleget készíteni. A Bounty...

Close