A tökéletes, puha resztelt máj receptje

A máj kitűnő forrása a vasnak és az A-vitaminnak. Már csak ezért is érdemes időnként beiktatni az étrendbe. A puha resztelt máj krumplival, rizibizivel fantasztikus, hidegen friss kenyérrel is kitűnő. Ízléstől függően készítheted csirkéből vagy marhából is.
A tökéletes, puha resztelt máj receptje , Hozzávalók 4 személyre
- 80 dkg sertésmáj
- 1 fej vöröshagyma
- 3 evőkanál olaj
- 1 csapott evőkanál pirospaprika
- 1 teáskanál majoránna
- 1/2 dl fehérbor
- bors
Elkészítés ideje:
Elkészítés: 20 perc, főzés: 15 perc
A tökéletes, puha resztelt máj receptje , Elkészítés:
-
A májat mosd meg, ha szükséges, a hártyás részt késsel távolítsd el. Alaposan törölgesd át papírtörlővel, különben nagyon spriccel majd az olajban. Éles késsel vágd fél-egy centi vastag csíkokra. Sütés előtt ne sózd be, mert attól kemény lesz. A hagymát pucold meg, majd aprítsd fel.
-
Egy serpenyőben vagy lábosban hevíts olajat, dobd bele a hagymát, és kevergesd meg egy kicsit. Ha kezd sárgulni, tedd bele a máját. Állandó forgatás mellett süsd öt-hét percig takarék lángon. Szórd meg pirospaprikával, majoránnával és borssal, majd önts hozzá bort. Keverd jól össze, még körülbelül öt percig párold, és tálalhatod is. A tányérodon már megsózhatod.
Naponta új recept ötletekért, találkozzunk a FaceBook on is.
A Pikantéria Hivatalos Facebook Oldala
Forrás: femina.hu