A tökéletes házi majonéz receptje
A tökéletes házi majonéz Hozzávalói:
- 5 tojássárgája
- 2 tk mustár
- 1/2 tk só
- 1/4 tk őrölt fehérbors
- 1 l semleges ízű étolaj
- kb 1 tk citromlé
- kb. 1 tk jéghideg víz
A tojássárgáját, mustárt, sót és borsot kézi habverővel kikeverjük. Vékony sugárban, eleinte csak cseppenként adagolva, folyamatos keverés mellett hozzáadjuk az olajat, ügyelve arra, hogy a végén is nagyon vékony sugárbankerüljön bele és jól dolgozzuk ki. Közben többször megállva hozzáadunk pár csepp citromlevet is, majd tovább keverjük. A vége felé hozzáadunk egy kis hideg vizet is, hogy krémesebb legyen. Amikor az összes olajat felvette a majonéz és összeáltt, beállítjuk az ízeket: sózzuk, borsozzuk ízlés szerint és adjunk hozzá még egy kis citromlevet, vagy mustárt.
Forrás: streetkitchen.blog.hu