A strandos lángos receptje

A strandos lángos receptje

A strandos lángos receptje: A minap ettünk a dorogi strandon egy nagyon fínom lángost; be is avattattam magam rögvest a receptjükbe. A lényeg, hogy nagy mennyíségben készüljön és hagyjunk elegendő időt kelni a tésztának mind egyben, mind pedig már porciózva

A strandos lángos receptje, hozzávalók 16 adaghoz:

  • 5 dkg élesztő
  • 2,5-3 dl langyos, majdnem meleg tej
  • 2,5 tk porcukor
  • 2 tk só
  • 60 dkg kenyérliszt – BL 80-as ( nagyobb áruházakban is lehet kapni )
  • 3 dl langyos víz

a strandos lángos receptje

A strandos lángos receptje, elkészítés:

  1. A tejet elő kell melegíteni, majd hozzá morzsolni az élesztőt és bele keverni a porcukrot

  2. lefedve hagyd pihenni 10-15 percig, hogy az élesztő felfuthasson

  3. A lisztet szitáld át egy tálba, majd öntsd bele a felfuttatott élesztőt és tedd bele a sót is

  4. öntsd hozzá a 3 dl langyos vizet

  5. alaposan keverd össze; lágy állagúnak, de nem folyósnak kell lennie a tésztának

  6. fedd le a tálat egy konyharuhával, majd pihentesd minimum 1 óra hosszát

  7. étolajos kézzel tetszőleges méretű, de inkább nagyobb darabokat szaggass ki – kb 8 cm-es. Hagyd még kelni egy tálcán a tészta porciókat kb 20- percet

  8. majd az olajos kezeddel húzogasd ki a lángost

  9. forró olajban süsd készre

Én a fokhagymás , sós, sajtos-tejfölös lángosra esküszöm 🙂

a strandos lángos receptje

Jó étvágyat kívánunk .