A strandos lángos receptje

A strandos lángos receptje: A minap ettünk a dorogi strandon egy nagyon fínom lángost; be is avattattam magam rögvest a receptjükbe. A lényeg, hogy nagy mennyíségben készüljön és hagyjunk elegendő időt kelni a tésztának mind egyben, mind pedig már porciózva
A strandos lángos receptje, hozzávalók 16 adaghoz:
- 5 dkg élesztő
- 2,5-3 dl langyos, majdnem meleg tej
- 2,5 tk porcukor
- 2 tk só
- 60 dkg kenyérliszt – BL 80-as ( nagyobb áruházakban is lehet kapni )
- 3 dl langyos víz
A strandos lángos receptje, elkészítés:
-
A tejet elő kell melegíteni, majd hozzá morzsolni az élesztőt és bele keverni a porcukrot
-
lefedve hagyd pihenni 10-15 percig, hogy az élesztő felfuthasson
-
A lisztet szitáld át egy tálba, majd öntsd bele a felfuttatott élesztőt és tedd bele a sót is
-
öntsd hozzá a 3 dl langyos vizet
-
alaposan keverd össze; lágy állagúnak, de nem folyósnak kell lennie a tésztának
-
fedd le a tálat egy konyharuhával, majd pihentesd minimum 1 óra hosszát
-
étolajos kézzel tetszőleges méretű, de inkább nagyobb darabokat szaggass ki – kb 8 cm-es. Hagyd még kelni egy tálcán a tészta porciókat kb 20- percet
-
majd az olajos kezeddel húzogasd ki a lángost
-
forró olajban süsd készre
Én a fokhagymás , sós, sajtos-tejfölös lángosra esküszöm 🙂
Jó étvágyat kívánunk .