A nagyi receptje szerint – Diós holdas süti

Hozzávalók 24 szelethez:
Tészta
- 50 dkg liszt
- 20 dkg vaj
- 10 dkg cukor
- 4 tojássárgája
- 2 mokkáskanál szódabikarbóna
- 2 mokkáskanál sütőpor
- 1 csomagvaníliás cukor
- tej
- csipet só
Tetejére
- 28 dkg darát dió
- 25 dkg cukor
- 4 tojásfehérje
- 3 evőkanál víz
- sárgabaracklekvár
Elkészítés: 20 perc, sütés: 1 óra
Elkészítés:
Tedd egy tálba a lisztet, az olvasztott vajat, a cukrot, a tojások sárgáját, a sót, a sütőport, a szódabikarbónát, és egy fakanállal jól keverd össze. Adj hozzá annyi tejet, hogy kissé sűrű, de folyós tésztát kapj. Ha homogén a massza, öntsd egy sütőpapírral bélelt tepsibe, és egyengesd el. Rakj papírt a tészta tetejére is, hogy egyenletesen barnuljon, és ne égjen meg. Előmelegített sütőben, 180 fokon körülbelül 40 percig süsd.
A tojásfehérjét verd kemény habbá, majd tedd bele a darált diót, a cukrot, a vizet, és az egészet jól keverd össze. A kihűlt tésztát kend meg a lekvárral, majd egyengesd el rajta a diós masszát, és megint tedd vissza a 180 fokos sütőbe körülbelül 20 percre. Ha megsül a diós hab is a tetején, vedd ki hűlni, és pogácsaszaggatóval szúrj ki holdakat. A tetejét tálalás előtt porcukorral szórd meg.
Hogy rengeteg naprakész ötleted legyen: a FaceBookon , itt találsz minket
Forrás: femina.hu