A méregtelenítő zellerkrémleves

A méregtelenítő zellerkrémleves

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 nagy zellergumó
  • 1 nagy krumpli
  • 0,5 l húsleves
  • 1 dl tejszín
  • 2 gezerd fokhagyma
  • zellerzöld
  • pirított zsemlekocka

Elkészítés ideje:
Előkészítés: 20 perc, elkészítés: 25 perc

zellerkremleves

Elkészítés:

Pucold meg a zellert és a krumplit, vagdosd kisebb darabokra, add hozzájuk a fokhagymagerezdeket, és egy közepes lábasba tedd fel főni. Amikor felforr, sózd meg.

Ha minden zöldség megpuhult, és már villával is szét tudod nyomni, dobd őket a turmixgépbe. Pépesítsd fél liter húslevessel. Ez lehet akár maradék, akár leveskockából készített alaplé is. Majd önts vissza mindent a fazékba, és keverd hozzá a  tejszínt. Ezután ismét forrald pár percig.

A leves tetejére szórj apróra vagdosott zellerzöldet. Tálaláskor tegyél bele pirított zsemlekockákat is. Vigyázz, ha korábban rakod a levesbe, hamar elázik.

Forrás: femina.hu