A méregtelenítő zellerkrémleves
Hozzávalók 4 személyre:
- 1 nagy zellergumó
- 1 nagy krumpli
- 0,5 l húsleves
- 1 dl tejszín
- 2 gezerd fokhagyma
- zellerzöld
- pirított zsemlekocka
- só
Elkészítés ideje:
Előkészítés: 20 perc, elkészítés: 25 perc
Elkészítés:
Pucold meg a zellert és a krumplit, vagdosd kisebb darabokra, add hozzájuk a fokhagymagerezdeket, és egy közepes lábasba tedd fel főni. Amikor felforr, sózd meg.
Ha minden zöldség megpuhult, és már villával is szét tudod nyomni, dobd őket a turmixgépbe. Pépesítsd fél liter húslevessel. Ez lehet akár maradék, akár leveskockából készített alaplé is. Majd önts vissza mindent a fazékba, és keverd hozzá a tejszínt. Ezután ismét forrald pár percig.
A leves tetejére szórj apróra vagdosott zellerzöldet. Tálaláskor tegyél bele pirított zsemlekockákat is. Vigyázz, ha korábban rakod a levesbe, hamar elázik.
Forrás: femina.hu