A mennyei citrom mousse, recept
Péter nevű olvasónktól kaptunk egy vicces üzenetet Facebookon, melynek lényege az volt, hogy álljunk elő a szerintünk tökéletes citrom mousse receptjével. Challenge accepted, jöjjön az a mousse!
Citrom mousse
A citrom mousse HozzávalóI:
- 8 tojás
- 4 citrom héja
- 2 dl frissen facsart citromlé
- 30 dkg cukor
- 2,5 dl habtejszín
- 1 tk vaníliakivonat
- 1/2 tk só
Egy lábasba összekeverjük a 4 egész tojást, a 4 tojássárgáját, a citromhéjat, citromlét, 25 dkg cukrot és a sót. Állandó kevergetés mellett, alacsony lángon, kb. 15 perc alatt puding sűrűségűre főzzük. Ezután leszűrjük és hűtőben pihentetjük. A visszamaradt 4 tojásfehérjét elkezdjük habbá verni úgy, hogy fokozatosan adagoljuk hozzá, az összesen 5 dkg cukrot. A kemény habhoz több részletben belekeverjük a kihűlt citromkrémet.
A tejszínhabot és a vanílilakivonatot felverjük és a citromos habbal összeforgatjuk. Az elkészült citrom mousset poharakba kiszedjük, a tetejét citromhéjjal és bogyós gyümölcsökkel díszítjük.
Forrás: streetkitchen.blog.hu