A mennyei citrom mousse, recept

A mennyei citrom mousse, recept

Péter nevű olvasónktól kaptunk egy vicces üzenetet Facebookon, melynek lényege az volt, hogy álljunk elő a szerintünk tökéletes citrom mousse receptjével. Challenge accepted, jöjjön az a mousse!

Citrom mousse

img_9782_1.jpg

A citrom mousse HozzávalóI:

  • 8 tojás
  • 4 citrom héja
  • 2 dl frissen facsart citromlé
  • 30 dkg cukor
  • 2,5 dl habtejszín
  • 1 tk vaníliakivonat
  • 1/2 tk só

Egy lábasba összekeverjük a 4 egész tojást, a 4 tojássárgáját, a citromhéjat, citromlét, 25 dkg cukrot és a sót. Állandó kevergetés mellett, alacsony lángon, kb. 15 perc alatt puding sűrűségűre főzzük. Ezután leszűrjük és hűtőben pihentetjük. A visszamaradt 4 tojásfehérjét elkezdjük habbá verni úgy, hogy fokozatosan adagoljuk hozzá, az összesen 5 dkg cukrot. A kemény habhoz több részletben belekeverjük a kihűlt citromkrémet.

A tejszínhabot és a vanílilakivonatot felverjük és a citromos habbal összeforgatjuk. Az elkészült citrom mousset poharakba kiszedjük, a tetejét citromhéjjal és bogyós gyümölcsökkel díszítjük.

img_9787.jpg

Forrás: streetkitchen.blog.hu