A legjobb ragacsos csirkeszárnyak (extra mártogatóssal!), recet

A legjobb ragacsos csirkeszárnyak (extra mártogatóssal!), recet

Az esti filmnézés (vagy meccs, bár mi nem nézünk focit) elmaradhatatlan kelléke egy jó csirkeszárny egy frankó kis mártogatóssal és egy rakat sültkrumplival. Bár a BBQ jellegű pácok és szószok is finomak, nekünk valahogy ez a szójaszószos-mézes-ragacsos irány most még jobban bejött. Próbáljátok ki ti is!

A legjobb ragacsos csirkeszárnyak

A legjobb ragacsos csirkeszárnyak hozzávalói:

  • 1 ek szójaszósz
  • 8 ek méz
  • 2 tk szezámmag
  • 1 ek chili szósz
  • 1 ek szezámolaj
  • 1 tk fokhagyma granulátum
  • 1 tk keményítő

 A mártogatóshoz:

  • 200 g görög yoghurt
  • 1 csokor friss petrezselyem
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 lime leve
  • só, bors

A legjobb ragacsos csirkeszárnyak

A pác összes hozzávalóját összekeverjük egy tálban és megforgatjuk benne a csirkeszárnyakat, hogy mindenből jusson mindenhova. (Tipp: 1 teáskanál keményítőt is dobjunk a pácba a még biztosabb tartás érdekében! :D) Sütőpapírral bélrlet tepsire helyezve 180 fokos sütőben 20 perc alatt megsütjük őket. 

A mártogatóshoz elkeverjük a yoghurtban a petrezselymet, a fokhagymát,a a lime levét, sózzuk, borsozzuk és már kész is van. 
forrás: Streetkitchen