A legjobb ragacsos csirkeszárnyak (extra mártogatóssal!), recet
Az esti filmnézés (vagy meccs, bár mi nem nézünk focit) elmaradhatatlan kelléke egy jó csirkeszárny egy frankó kis mártogatóssal és egy rakat sültkrumplival. Bár a BBQ jellegű pácok és szószok is finomak, nekünk valahogy ez a szójaszószos-mézes-ragacsos irány most még jobban bejött. Próbáljátok ki ti is!
A legjobb ragacsos csirkeszárnyak hozzávalói:
- 1 ek szójaszósz
- 8 ek méz
- 2 tk szezámmag
- 1 ek chili szósz
- 1 ek szezámolaj
- 1 tk fokhagyma granulátum
- 1 tk keményítő
A mártogatóshoz:
- 200 g görög yoghurt
- 1 csokor friss petrezselyem
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 lime leve
- só, bors
A pác összes hozzávalóját összekeverjük egy tálban és megforgatjuk benne a csirkeszárnyakat, hogy mindenből jusson mindenhova. (Tipp: 1 teáskanál keményítőt is dobjunk a pácba a még biztosabb tartás érdekében! :D) Sütőpapírral bélrlet tepsire helyezve 180 fokos sütőben 20 perc alatt megsütjük őket.
A mártogatóshoz elkeverjük a yoghurtban a petrezselymet, a fokhagymát,a a lime levét, sózzuk, borsozzuk és már kész is van.
forrás: Streetkitchen