A legjobb és leggyorsabb túró rudi torta

A túró rudi torta Hozzávalói (18 cm átmérőjű tortaformához):
Az alaphoz:
- 6,5 dkg étcsoki (nálam minimum 60%-os)
- 6,5 dkg vaj
- 4 dkg cukor
- 1 tojás
- 3,5 dkg liszt
A túrós részhez:
- 50 dkg túró
- 2 dl tejszín
- 5 dkg cukor
- 1 citrom reszelt héja
- 1 csomag dr oetker zselatinfix – elhagyható
- 10 dkg étcsoki
1. Az alappal kezdjük: Előmelegítjük a sütőt 180 fokra és előkészítünk egy 18 cm átmérőjű tortaformát. Az enyém szilikon, ezért nem kell semmi mást csinálni vele, ha nem szilikon, akkor érdemes kivajazni és kakaóporral körbeszórni.
2. A csokit megolvasztjuk és félretesszük. A puha vajat habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a tojást és végül a lisztet, és jól kikeverjük, végül hozzáadjuk a csokit és ha simára kevertük, a tortaformába öntjük. 20-25 percig sütjük, majd megvárjuk, míg teljesen kihűl.
3. Ha kihűlt, elkészítjük a túrós részt: az étcsokit apróra vágjuk és félretesszük. A túróhoz hozzáadjuk a tejszínt, a cukrot, a citromhéjat és összekeverjük, majd beleszórjuk a zselatinfixet és a legvégén a csokidarabkákat is és elkeverjük.
4. A túrós keveréket a csokis alapra egyengetjük, majd tálalásig hűtőbe tesszük.
(5. Én meglocsoltam a tetejét olvasztott csokival, de ez csak bónusz, anélkül is szuper lesz. )
Forrás: csakapuffin.cafeblog.hu