A legjobb brownie – recept
Sok hátulütője van, valljuk be, dehát ezt dobta a gép, ez van. Node, Anyukám, a Férjem és a legrégibb jóbarátnőm is a Szűz jegyének szülötte, és így a szeptemberi népeket is egészen jól kiismerem már. Legjellemzőbb tulajdonságuk például, hogy képtelenek konkrét választ adni a “mi tetszett a legjobban a nyaralás alatt? kedvenc hely, ahol jártál már? kedvenc film? kedvenc étel?”
és hasonló egyszerűnek tűnő kérdésekre. Így tőlük már csak félve kérdezném meg, hogy mégis mi a kedvenc süteményük, mert tuti, hogy felsorolnák, hogy háááát a csokis, meg a túrós, meg a habos, meg a krémes, de ha jobban belegondolnának, akkor a mogyorós és talán a mákos is – magyarul minden és semmi…:):) Ezzel szemben én megtaláltam a kedvenc süteményemet, szerintem ez itt az. Simán megy fagyasztott málnával is, egyszerűen csodálatos:) Pöti vaniliafagyival egyenesen TÖKÉLETES! A nagy pirospont pedig Ottisnak jár a receptért.
A legjobb brownie Hozzávalói:
- 20 dkg puha vaj
- 15 dkg cukor
- pici só
- 3 tojás
- 10 dkg étcsokoládé
- 5 dkg tejcsokoládé
- 1 ek kakaó
- 130 g liszt
- 150 g málna, szeder, vagy valami hasonló piros bogyós gyümölcs – lehet 200, 250 g is.
1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
2. A csokit megolvasztjuk, egy másik tálban jól elkeverjük a vajat, a cukrot, tojásokat, kakaóport és lisztet, és a végén hozzákeverjük az olvadt csokit.
3. Az egészet az előkészített tepsibe öntjük és megszórjuk sűrűn a gyümölccsel. A browniet kb. 20 percig sütjük majd a formában hagyjuk teljesen kihűlni.
Egyszerűen hihetetlenül finom.
Forrás: csakapuffin.cafeblog.hu