A legfinomabb töltött paradicsom – Fogyókúrázók is bátran ehetik
Hozzávalók 6 darabhoz:
- 6 paradicsom
- 20 dkg túró
- 10 dkg feta sajt
- 1 kis doboz joghurt
- 1 csokor snidling
- 1 marék bazsalikom
- só
- bors
Elkészítés ideje:
Elkészítés: 10 perc, sütés: 15 perc
Elkészítés:
A túrót nyomkodd meg egy kicsit villával, majd keverd össze a joghurttal, reszeld bele a sajtot, add hozzá ízlés szerint a sót, a borsot, az apróra vágott snidlinget és a bazsalikomot. Jó alaposan forgasd össze. Válogass szép és nagy paradicsomokat, mosd meg őket, a tetejüket vágd le úgy, hogy sapkaként vissza tudd majd tenni, és a belsejüket nagyon óvatosan vájd ki. Vigyázz, közben a héjuk ne sérüljön!
Majd töltsd meg a paradicsomokat a túrós keverékkel egy kanál segítségével, és helyezd vissza a sapkákat. Akár így, nyersen is fogyaszthatod. Még finomabb azonban, ha egy tepsibe pakolod a paradicsomokat, és 210 fokra előmelegített sütőben addig sütöd, amíg kissé megpuhulnak. Akkor a legjobb, ha fogyasztás előtt hagysz elég időt arra, hogy az ízek összeérjenek!
Forrás:femina.hu