Forrás: femina.hu
A legfinomabb tócsni vacsorára – Zalában így csinálják
Hozzávalók 4 személyre:
- 1 kg krumpli
- 10-15 dkg búzaliszt
- 2 dl kefir
- 2 tojás
- 2 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- olaj
Elkészítés ideje:
Elkészítés: 15 perc, sütés: 15 perc
Elkészítés
A krumplit reszeld le tormareszelőn egy nagy tálba. Add hozzá a kefirt, majd keverd össze a tojásokkal. Ezt követően ízlés szerint sózd, borsozd, nyomd hozzá a fokhagymagerezdeket. Végül keverj a masszához annyi lisztet, amennyit felvesz. Akkor jó, ha a tészta sűrűsége a nokedliéhoz hasonló.
Egy serpenyőben forrósítsd meg az olajat, majd tégy bele egy evőkanál masszát. Utána lapítsd el a tésztát, és süsd mindkét oldalát pirosra. Szedd ki az olajból, szalvétán csöpögtesd le. Ha kalóriaszegényebb változatot akarsz, a tócsnit 180 fokon sütőben is elkészítheted. Akkor a legfinomabb, ha megkened fokhagymás tejföllel.