A legfinomabb házi pizza – Ezt még az olaszok is megirigyelnék

A legfinomabb házi pizza – Ezt még az olaszok is megirigyelnék

Hozzávalók 2 darabhoz:

Tészta

  • 40 dkg liszt
  • 1 dl tej
  • 1 dl víz
  • 2 kockacukor
  • 2 dkg élesztő
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 csipet só

pizza_hazi-recept

Házi paradicsom szósz

  • 40 dkg konzerv paradicsom
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 1 vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • oregáno
  • bors
  • cukor
  • balzsamecet
  • Feltét
  • 15 dkg mozzarella
  • 10 dkg szalámi
  • 6 szelet bacon
  • 4 pepperoni

Elkészítés: 40 perc, kelesztés: 90 perc, sütés: 15 perc

Elkészítés

A tésztához langyosítsd meg a tejet, add hozzá a cukrot, morzsold bele az élesztőt, és futtasd fel, azaz várj 10-15 percet, amíg a térfogata jócskán megnő. A lisztet tedd egy nagy keverőtálba, és készíts a közepére egy mélyedést. Ebbe öntsd az élesztős tejet, a széléről apránként keverj hozzá egy kevés lisztet, majd takard be a maradék liszttel, és keleszd meg. Amint a tészta a kétszeresére nő, add hozzá a sót, az olajat, a vizet, és alaposan dolgozd össze. Meleg helyen tartva további 45-50 percig keleszd, majd a tésztát szedd cipókra, és nyújtsd formára.

Közben készítsd el a paradicsomszószt. A hagymát kockázd fel, és párold üvegesre az olívaolajon. Add hozzá a konzerv paradicsomot, a zúzott fokhagymát, a sót, a borsot, az oregánót. Másfél óra alatt sűrítsd be kis lángon. Ízesítsd egy kevés cukorral és balzsamecettel. Ha kész, kend a tészta tetejére.

Pakold meg a pizzát jó gazdagon. Mehet a paradicsomszószra a szalámi, a bacon, a pepperoni és a mozzarella. Tedd a tésztát előmelegített sütőbe, és 200 fokon körülbelül 15 perc alatt süsd szép pirosra.

Forrás: femina.hu