A legfinomabb házi csokipuding receptje

Ennél a változatnál gyorsabban a bolti sem fog elkészülni, ebben egészen biztos lehetsz, az íze pedig csak rajtad, illetve a választott alapanyagokon múlik.
Bármit tehetsz még bele, amit csak megkívánsz, diót, mogyorót, mazsolát, kekszdarabkákat, akár minden tálkába mást.
Hozzávalók:
- 2 szobahőmérsékletű tojás
- 18 deka magas kakaótartalmú étcsokoládé
- 4 evőkanálnyi víz
- 4 evőkanálnyi finom szemű kristálycukor
- 4 evőkanálnyi vaj
- egy csipet tengeri só
Elkészítés ideje:
Tíz perc.
Elkészítés menete:
Első lépésként a tojásokat válaszd ketté, a sárgájákat tedd egy tálba, a fehérjéket egy másikba, utóbbiakat
egy csipet só társaságában verd kemény habbá, majd tedd félre. A többi hozzávalót, a sárgáják kivételével, vízgőz felett főzd össze, folyamatos kevergetés mellett. Ha már szép sima csokimasszát kaptál, vedd le a tűzről, és keverd hozzá a felvert sárgájákat, majd a fehérjehabot. Keverd jól össze az egészet, majd adagold kis tálkákba.
Ezután már csak a hűtőnek lesz némi feladata, neked még legfeljebb annyi, hogy még látványosabb legyen a desszert, ízlésednek megfelelő mennyiségű cukorral verj fel zsíros tejszínt, és adagold a tetejükre, ez elhagyható, de még finomabb és szebb lesz tőle.
Naponta új recept ötletekért, találkozzunk a FaceBook on is.
A Pikantéria Hivatalos Facebook Oldala
Forrás: femina.hu