A legfinomabb házi csokipuding receptje

A legfinomabb házi csokipuding receptje

 

Ennél a változatnál gyorsabban a bolti sem fog elkészülni, ebben egészen biztos lehetsz, az íze pedig csak rajtad, illetve a választott alapanyagokon múlik.

Bármit tehetsz még bele, amit csak megkívánsz, diót, mogyorót, mazsolát, kekszdarabkákat, akár minden tálkába mást.

Hozzávalók:

  • 2 szobahőmérsékletű tojás
  • 18 deka magas kakaótartalmú étcsokoládé
  • 4 evőkanálnyi víz
  • 4 evőkanálnyi finom szemű kristálycukor
  • 4 evőkanálnyi vaj
  • egy csipet tengeri só

Elkészítés ideje:
Tíz perc.

Elkészítés menete:

Első lépésként a tojásokat válaszd ketté, a sárgájákat tedd egy tálba, a fehérjéket egy másikba, utóbbiakat

egy csipet só társaságában verd kemény habbá, majd tedd félre. A többi hozzávalót, a sárgáják kivételével, vízgőz felett főzd össze, folyamatos kevergetés mellett. Ha már szép sima csokimasszát kaptál, vedd le a tűzről, és keverd hozzá a felvert sárgájákat, majd a fehérjehabot. Keverd jól össze az egészet, majd adagold kis tálkákba.

hazi-csoki-puding-recept
Ezután már csak a hűtőnek lesz némi feladata, neked még legfeljebb annyi, hogy még látványosabb legyen a desszert, ízlésednek megfelelő mennyiségű cukorral verj fel zsíros tejszínt, és adagold a tetejükre, ez elhagyható, de még finomabb és szebb lesz tőle.

Naponta új recept ötletekért, találkozzunk a FaceBook on is.

A Pikantéria Hivatalos Facebook Oldala

Forrás: femina.hu