A LEGFINOMABB : cseresznyés-mandulás sütemény
Egyszerű és gyorsan kész is van, nem kell hozzá nagy sütős tudomány!
A cseresznyés-mandulás sütemény Hozzávalói:
- 6 tojás
- 6 evőkanál cukor
- 6 evőkanál liszt
- 3 evőkanál víz
- 1 zacskó bourbon vaníliás cukor
- 1 kg cseresznye kimagozva
- egy marék szeletelt mandula a tetejére
A tojást kettéválasztom, a fehérjéből kemény habot verek. A sárgáját a cukorral, vaníliás cukorral habosra keverem, majd hozzáadom a lisztet és a vizet is. Végül a fehérjét óvatosan hozzákeverem.
Sütőpapírral bélelt tepsibe öntöm, a tetejére szóróm a kimagozott cseresznyét, megszóróm a mandulával. Előmelegített sütőben 180 fokon 30 percig sütöm.
Hogy rengeteg naprakész ötleted legyen: a FaceBookon , itt találsz minket
Forrás: bonniekonyhaja.cafeblog.hu