A legfinomabb bundás hagymakarika – Így lesz igazán ropogós

A legfinomabb bundás hagymakarika –  Így lesz igazán ropogós

 

Hozzávalók 4 személyre:

  • 25 dkg liszt
  • 4 nagy fej hagyma
  • 1 teáskanál só
  • 1 tojás
  • 1 csésze tej
  • olaj

Elkészítés ideje:
Elkészítés: 10 perc, sütés: 20 perc

Elkészítés:

rantott_hagymakarika
A nagymát pucold meg, és vágd fel fél-egycentis karikákra. Egy kis tálban keverd össze a lisztet és a sót. Üsd hozzá a tojást, öntsd hozzá a tejet, és dolgozd a masszát csomómentesre. Rakd egy tányérra a zsemlemorzsát, majd jöhet a panírozás.

A hagymakarikákat mártsd meg jól a tojásos-lisztes keverékben, utána pedig forgasd a zsemlemorzsába. Ha elsőre nem fedi be elég jól a panír, ismételd meg még egyszer ezt a műveletet. Bő, forró olajban süsd a hagymákat körülbelül három-négy perc alatt aranybarnára. Arra vigyázz, hogy ne legyen együtt túl sok karika a serpenyőben. Ha kész, szedd papírtörlőre, és csepegtesd le.
További tudnivalók:

Forrás: femina.hu