A legfinomabb bundás hagymakarika – Így lesz igazán ropogós
Hozzávalók 4 személyre:
- 25 dkg liszt
- 4 nagy fej hagyma
- 1 teáskanál só
- 1 tojás
- 1 csésze tej
- olaj
Elkészítés ideje:
Elkészítés: 10 perc, sütés: 20 perc
Elkészítés:
A nagymát pucold meg, és vágd fel fél-egycentis karikákra. Egy kis tálban keverd össze a lisztet és a sót. Üsd hozzá a tojást, öntsd hozzá a tejet, és dolgozd a masszát csomómentesre. Rakd egy tányérra a zsemlemorzsát, majd jöhet a panírozás.
A hagymakarikákat mártsd meg jól a tojásos-lisztes keverékben, utána pedig forgasd a zsemlemorzsába. Ha elsőre nem fedi be elég jól a panír, ismételd meg még egyszer ezt a műveletet. Bő, forró olajban süsd a hagymákat körülbelül három-négy perc alatt aranybarnára. Arra vigyázz, hogy ne legyen együtt túl sok karika a serpenyőben. Ha kész, szedd papírtörlőre, és csepegtesd le.
További tudnivalók:
Forrás: femina.hu