A legegyszerűbb zserbógolyó (10 perc munkával)
Egy megjegyzés: itt aztán tényleg nagyon fontos, hogy jó alapanyagokat használjunk. Dió kell bele (nem dejó) és finom, savanykásabb baracklekvár. De tényleg. Ne a legédesebbet rakjátok bele, hanem a savanykásabbat, úgy lesz az igazi!
a zserbógolyó Hozzávalói:
- 15 dkg darált dió
- 10 dkg darált háztartási keksz
- 15 dkg sárgabarack lekvár (lehet kevesebb, vagy több, a lekvár sűrűségétől függően)
- étcsokoládé
1. A darált kekszet és a diót egy tálba mérjük és hozzáadunk kb. 12 kdg sárgabarack lekvárt. Kézzel összegyúrjuk, majd fokozatosan adunk még hozzá lekvárt – annyit, amennyivel szépen összeáll. Az a lényeg, hogy formázni tudjuk és ne ragadjon a massza.
2. A kész masszából kisebb golyókat formázunk – de ne túl picit, szerintem minimum 2,5-3 cm átmérőjűek legyenek. Ha túl pici, akkor a csokibevonat el fogja nyomni az ízét. A golyókat sütőpapíros tálcára tesszük és hűtőbe rakjuk.
3. Kb. 15 perc elteltével rákészülünk a csokibevonásra. Az étcsoki 2/3 részét egy kis lábasban alacsony lángon, folyamatos kevergetés mellett megolvasztjuk, majd lehúzzuk a tűzhelyről és hozzáadjuk a maradék csokit és kevergetve felolvasztjuk benne.
4. Elővesszük a hűtőből a golyókat és két kiskanál segítségével megmártjuk őket az olvasztott csokiban és visszatesszük a sütőpapíros tálcára. Hagyjuk megdermedni a csokit és kész is vagyunk.
Forrás: csakapuffin.cafeblog.hu