A legegyszerűbb padlizsánkrém, recept
Mint tudjátok, nagyon szeretjük az egyszerű, autentikus, de nagyszerű kajákat. Lili megmutatja hogyan készül az Erdélyből kölcsönvett padlizsánkrém receptje. Mi megkóstoltuk és az összeset be is faltuk, mert annyira fenséges lett. Még itt a szezon, próbáljátok ki!
A legegyszerűbb padlizsánkrém Hozzávalók (kb. 6 főre):
- 6 db közepes padlizsán
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 1 db lilahagyma
- 1 dl növényi olaj
- ½ citrom leve
- Só, bors
A padlizsánokat grillen vagy sütőben (200 fokon kb. 40 percig) addig sütjük, amíg fekete nem lesz a héja és el nem válik a húsától. Ha megsültek a padlizsánok, egy kissé hűlni hagyjuk őket, majd egy kanál segítségével egy tálba kaparjuk a belsejét. Egy fakanállal alaposan összetördeljük és összekeverjük (ha a padlizsán sokáig érintkezik fém evőeszközzel, befeketedik a húsa)
Hozzáadjuk a finomra aprított hagymát, a zúzott fokhagymát, a citrom levét, majd sózzuk, borsozzuk. Az egészet összeforgatjuk és vékony sugárban, folyamatos kevergetés mellett hozzáadagoljuk az olajat. Egészen addig keverjük, amíg krémes állagot nem kapunk és a padlizsán teljesen szét nem esik. Friss kenyérrel és zöldségekkel tálaljuk.
Forrás: Streetkitchen