A klasszikus puncstorta receptje !!! – nagyanyáink korában is nagy kedvenc volt

Hozzávalók 12 szelethez:
- 12 tojás
- 12 evőkanál cukor
- 12 evőkanál liszt
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1/2 csomag sütőpor
Töltelékhez
- 2 dl víz
- 1 dl málnaszörp
- 4 evőkanál cukor
- 3 evőkanál baracklekvár
- mazsola
- rumaroma
- 1 citrom
A mázhoz
- 20 dkg porcukor
- 3 evőkanál málnaszörp
- 1 tojásfehérje
- rumaroma
Elkészítés: 30 perc, sütés: 50 perc, pihentetés: 1 éjszaka
Elkészítés:
A tojásokat válaszd ketté, a sárgáját keverd ki a cukorral és a vaníliás cukorral. A fehérjét verd kemény habbá, és a sütőporral elegyített liszttel felváltva dolgozd a tojássárgához. Bélelj ki egy tortaformát sütőpapírral, és süss a masszából két lapot 160 fokon, egyenként körülbelül 25-30 perc alatt. Végezz tűpróbát, ha egy hegyes kést vagy hústűt beleszúrsz a tésztába, és a süti nem ragad rá, a piskóta elkészült.
A töltelékhez előbb készíts szirupot. Öntsd a vízhez a málnaszörpöt, a cukrot, a citrom levét, és forrald össze. Az egyik piskótát vágd kis kockákra, és keverd a cukorszirupba. Add hozzá a mazsolát, a rumaromát és a lekvárt. A másik tésztát vágd félbe, kend meg előbb a lekvárral, majd a töltelékkel, és ismét a lekvárral. A tetejére tedd a másik piskótalapot. Pihentesd néhány órán át.
A mázhoz a porcukrot keverd el a málnaszörppel, a tojásfehérjével, a rumaromával, langyosítsd meg, majd kend egyenletesen a torta tetejére. Tedd a hűtőbe, és ha a máz megköt, hideg vízbe mártogatott késsel szeleteld.
Forrás: femina.hu