A hagyományos paradicsomos húsgombóc
Hozzávalók 4 személyre:
- 1 l paradicsomlé
- 50 dkg darált hús
- 10 dkg rizs
- 5 dkg liszt
- 1 kis vöröshagyma
- 1 tojás
- 1 evőkanál pirospaprika
- cukor
- só
- bors
Elkészítés ideje: 20 perc, főzés: 40 perc
Elkészítés:
Egy közepes nagyságú tálban keverd össze a darált húst, a nagyon apróra vágott hagymát, a nyers rizst, a tojást, a sót, a borsot és a pirospaprikát. Dolgozd össze jó alaposan, és a masszából vizes kézzel formázz kisebb gombócokat.Egy kicsit tedd félre őket.
Végy ki 1 deciliter paradicsomlét, a többit rakd fel egy lábasba forrni. Ha már lobog, óvatosan pakold bele a gombócokat, majd fedd le. Arra vigyázz, hogy ne forrjon túlságosan, mert akkor széteshetnek a gombócok. Közben cukrozd meg ízlés szerint a levet – 2 evőkanál cukrot nyugodtan rakj bele -, majd 30 perc múlva ellenőrizd, hogy elkészültek-e a gombócok. Végy ki egyet, és vágd ketté. Ha a középen is puha a rizs, akkor a kihagyott levet és a lisztet keverd össze, és sűrítsd be vele a paradicsomos szószt. Főtt krumplival kínáld.
Forrás: nlcafe.hu