A grillezendő nyersanyag előkészítése

A grillezendő nyersanyag előkészítése

A grillezendő nyersanyag előkészítése

  • A kerti sütéshez mindig friss húst és ne mélyhűtben tárolt húst használjunk!
  • Füstölt húsárut, mint pl. a sonka, lehetőleg ne grillezzünk, mert sütés közben a magas hő hatására rákkeltő nitrozamin vegyületek keletkezhetnek!
  • Az esetleges inakat még pácolás előtt legalább 4-5 centinként vágjuk át, hogy sütéskor ne ránthassák össze a húst.
  • A hússzeletek ne legyenek túl vastagok, mert akkor nem sülnek át! (Pl. a pulykát klopfolással vékonyíthatjuk.)
  • Mindenképpen javasolt a grillezés előtti napon a húst bepácolni, mert így az különösen aromás és puha lesz. Ha pácolás előtt óvatosan bevágjuk a hússzeleteket, akkor az meglehetősen lecsökkenti a pácolási idő hosszát.
  • A bevágott hússzeleteket elég akár 15 percig is pácolni, a bevágatlan és vastagabb szeletek pácolásához kb. 6 óra szükséges.
  • Pácoláskor használjunk fém, vagy üvegedényt! Műanyag edény nem alkalmas pácolásra, mert benne a hús elveszítheti frissességét.
  • Grillezés előtt ne sózzuk meg a húst, mert az nedvességet von el a tőle és sütés közben kiszáradhat.

Forrás : landmann.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük