zöldséges quesadilla, recept

zöldséges quesadilla, recept

Ebben az adásban igazán menő szendvicseket hoztunk el nektek és nem, itt most nem a kirándulásra csomagolt sajtos-sonkás szendóra kell gondolni. Lesz itt egy nagyon sajtos, zöldséges quesadilla, a méltán híres, amerikai Pulled Pork szendvics, de a vietnámi street food hőse, a Bánh mi is megmutatja magát. Egy szóval laktató, izgalmas szendvicsek nem csak uzsonnára. Próbáljátok ki őket, mert baromi jók!

A zöldséges quesadilla Hozzávalói (2 quesadillához)

A quesadillához:

  • 4 db tortilla lap (lisztes alapú)
  • 1/3 piros kaliforniai paprika
  • 1/3 sárga kaliforniai paprika
  • 1/3 zöld kaliforniai paprika
  • 1 lilahagyma
  • 2 ek olívaolaj
  • 2 marék bébispenót
  • 1/2 csipet só
  • 1 késhegynyi őrölt római kömény
  • Kb. 3 marék reszelt zsíros sajt

zöldséges quesadilla

A paprikákat csíkokra, a hagymát nagyobb szeletekre vágjuk. Egy serpenyőben olívaolajat hevítünk és beletesszük a zöldségeket. Magas lángon, ritkán rázogatva, addig pirítjuk őket, amíg a paprikák el nem kezdenek pirulni. Ekkor hozzáadjuk a bébispenótot, összeforgatjuk és kissé megsózzuk és megszórjuk római köménnyel. 1-2 percig sütjük az egészet, figyelve, hogy még ropogósak maradjanak, majd egy tányérba félretesszük. Közepesre vesszük a lángot, beleteszünk egy tortilla lapot, rajta elterítjük a reszelt sajt kb. 1/4-ét, arra jöhet a zöldségek fele, amit még egy adag sajttal szórunk meg, végül befedjük egy másik tortillával és kissé összenyomjuk. Ha megsült az alsó tortilla lap, akkor óvatosan megfordítjuk és megsütjük a másik oldalát is. Végül egy deszkán felnegyedeljük és házi salsával tálaljuk.

A salsához:

  • 25 dkg koktélparadicsom
  • 1/2 lilahagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor friss koriander
  • 1 ek chili paprika felkarikázva (elhagyható)
  • 1/2 lime leve (vagy citrom)
  • csipet só

A salsához késes aprítóba tesszük a félbe vágott koktélparadicsomot, a nagyobb darabokra vágott lilahagymát, fokhagymát, koriandert, chili paprikát, sót és a lime levét. Az egészet, pár másodperc alatt, pulzáló mozdulatokkal, rusztikus állagúvá aprítjuk.

Forrás: streetkitchen.blog.hu