Lazacos lasagne, recept

Lazacos lasagne, recept

A Lazacos lasagne Hozzávalói:

  • 30 dkg brokkoli
  • 60 dkg lazac filé
  • 40 dkg lasagne tészta
  • 1 nagy fej fehérhagyma
  • 3 dl száraz fehérbor
  • 3 dl zöldség alaplé
  • 4 dl tejszín
  • Kb. 3-4 ek vaj
  • 5 dkg reszelt parmezán
  • 15 dkg zsíros jellegű sajt (cheddar, gouda, edami)
  • 1/2 tk fehér bors
  • szerecsen dió
  • 1 kezeletlen citrom héja
  • 1 csokor medvehagyma
  • 1/2 csokor metélőhagyma

lazacos lasagne

Egy felforrósított serpenyőben felolvasztjuk a vajat és alacsony lángon megpároljuk az aprított hagymát. Ha a hagyma már puha, feljebb vesszük a lángot, felöntjük a borral és a felére forraljuk. Ha ez megvan, akkor öntjük hozzá az alaplét és ismét elfőzzük a lé felét.

Alacsony lángon hozzáadjuk a tejszínt és elkeverjük. Beletesszük a reszelt parmezánt és cheddar sajtot, a frissen reszelt szerecsendiót és citromot, a felaprított medvehagymát és metélőhagymát, végül sózzuk, borsozzuk és alacsony lángon rotyogtatjuk tovább.

lazacos lasagne

A brokkolit kis rózsákra szedjük és forrásban levő sós vízben 2-3 percig előfőzzük majd leszűrjük.

Egy éles késsel vékony szeletekre vágjuk a lazacot. Egy tűzálló tál aljára egy kis mártást öntünk, elegyengetjük majd rárakunk egy réteg lasagne tésztát, arra egy réteg lazacszeletet, majd mehet egy adag brokkoli és végül meglocsoljuk a mártással. Ezt addig ismételjük, amíg van alapanyagunk és a tál meg nem telik.

Fontos, hogy az utolsó réteg egy sor lasagne tészta és azon egy adag mártás legyen. 180 fokos előmelegített sütőbe helyezzük. Kb. 13 percnél kivesszük a sütőből és megszórjuk reszelt sajttal, majd visszatesszük további 12-13 percre. Összesen kb. 25 percig sütjük.

Forrás: streetkitchen.hu