Eperleves – spárga és paradicsom varázzsal

Eperleves – spárga és paradicsom varázzsal

Hozzávalók

  • 1 kg kis szemű érett paradicsom, ha lehet, több fajtából (koktél, datolya, kis szemű fürtös)
  • 500 g érett eper
  • adagonként 3-4 spárgafej
  • olívaolaj
  • só, cukor, málnaecet (vagy öreg balzsamecet)

A paradicsomot és az epret sóval, cukorral, ecettel 10-15 másodpercig turmixoljuk, de úgy, hogy a turmixot egyszerre mindig csak félig töltjük meg. (Nem kell túl finomra keverni.) 2-3 réteg gézzel kibélelt szűrőre tesszük, és kicsit kézzel is meggyúrjuk. Lefedjük, lábosra téve éjszakára hűtőszekrénybe helyezzük, lecsöpögni.

Betét

A spárgafejet serpenyőben kevés olívaolajon megfuttatjuk, néhány evőkanál levest adunk alá, lefedjük, 5-7 percig készítjük kis lángon.

eper-paradicsomleves-sparga

Tálalás

A spárgafejeket langyosan mélytányérba tesszük, felöntjük a hideg levessel. Kávéskanálnyi olívaolajat csöpögtetünk rá. Reszelhetünk rá citrom- vagy narancshéjat is.