7 Up -os csirke sült

7 Up -os csirke sült

Hozzávalók

  • 1 db csirkemell
  • 220 ml 7 up
  • 110 ml szójaszósz
  • 110 ml olívaolaj
  • 8 g torma
  • 1 gerezd fokhagyma

Elkészítés

  1. első rétegében kicsit bevágd. (Nem kell rányomni a kést.)
  2. A csirkéket tedd egy magasított falú edénybe és öntsd rá a pácot, majd tedd be a hűtőbe 2 órára.
  3. Közben közepes hőfokra melegítsd fel a grillt.
  4. A hűtőből kivett csirkéről kicsit rázd le a pácot és már mehet is a grillre.
  5. Pár perc alatt süsd készre mindkét oldalát. Közben egyszer (de csak egyszer) fordítsd meg a húst.

Extra tippek:

  • A kés helyett használhatsz villát is a hús „beirdalásához”. Ekkor a villa hegyével szurkáld meg a csirkeszeleteket mindkét oldalon. Ennek segítségével jobban átjárja majd a húst a páclé.
  • Akár előző nap is elkészítheted a pácot és beteheted a csirkét a hűtőbe. Még nyolc órás pihentetés sem árt meg neki.
  • Lehetőleg frissen reszelt tormát használj, de ha ez nem áll rendelkezésedre, akkor üveges tormával is készítheted a receptet.