2022. január 07.

Select your Top Menu from wp menus
5 Tipp A tökéletes HotDog-ért
5 Tipp A tökéletes HotDog-ért

5 Tipp A tökéletes HotDog-ért

A grillételek sorában előkelő helyet foglal el a hot dog, ami egyszerű feltétekkel kedv szerint variálható és semmilyen különleges hozzávalót nem igényel. Még a rossz hot dog is finom, de a jó hot dog igazi csemege. Jöjjön 5 tipp az íncsiklandó, de jelentősen alulértékelt virslik elkészítéséhez.

1. Az ízteszt

Hot dog készülhet virsliből és vékony, sütnivaló kolbászból is, bár mindkét esetben egészen más ízhatásra számíthatunk. A legfontosabb nem is annyira az alapanyag formája, mint inkább a hús minősége és ízesítése. A virslik alapvetően naturálisabb ízben kerülnek forgalomba (itt több lehetőség van a feltétekkel való játékra), de ekkor is figyelni kell a minőségre. Érdemes többféle változatot is kipróbálni, hiszen ízlések tekintetében nagy eltérések lehetnek.

2. A hústeszt

Rutinos szakácsok már tisztában vannak vele, de kezdőknek nem lehet eleget hangsúlyozni, hogy a hús fajtája is döntő jelentőségű az íz szempontjából. És itt most nem elsősorban a minőségre, hanem az állat típusára gondolunk. A hagyma, savanyúság, mustár kombinációhoz a leginkább a marhahús illik, de más feltétekhez érdemes lehet kipróbálni a kissé szárazabb pulya vagy csirke virsliket/kolbászokat is. Egészen más hatású étel lesz a végeredmény.

tokeletes-hot-dog-grill

3. Bőrös vagy bőr nélküli?

Az étel élvezeti értékénél is jobban befolyásolja a sütés módját az, hogy mibe van töltve az adott húsféle. A műbőrös virslik grillezésnél kiesnek, de a bőr nélküli virslik külseje könnyen kiszárad direkt sütésnél. Ezeket be kell irdalni, mielőtt feltennéd a grillre a tökéletes végeredményhez. Vagy két oldalt kis bevágásokat kell ejteni a virsli teljes hosszában, vagy lehet egy spirális vonalat is metszeni körbe a virslin. Ez majd lerövidíti a sütési időt és a húsnak nem lesz ideje megkeményedni.

4. Előfőzés

A bőrös virslinél még ennél is célravezetőbb, ha a grillezés előtt megfőzöd valamilyen ízesített szószban a szálakat és csak ezután teszed fel pirítani. A minimális direkt hőhatás ropogós külsőt, de szaftos belsőt eredményez. Főzni lehet valamilyen kellemes szaftban, paradicsomos szószban vagy bármilyen vizes közegben.

tokeletes-hot-dog-grill2

5. Variációk egy témára

A sütés csak pár perces művelet, ami után már csak a feltétek variálása marad. A hús típusától és az étvágy nagyságától függően szinte mindent be lehet vetni. Ketchup, mustár, majonéz vagy házi készítésű szószok: quacamole, salsa. Friss vagy pirított, esetleg rántott hagyma. Savanyúság, erős paprika, friss uborka és saláta. A túlzsúfoltság és ízrobbanás elkerülése érdekében egyszerre legfeljebb három feltét jelenjen meg a hot dogban, ennél több már elnyomná a többit és könnyen elronthatna minden harmóniára való törekvést.

Forrás : grillreceptek.hu

Print Friendly, PDF & Email

Kommentek

Related posts

EZT OLVASTAD MÁR?
Ha nincs időd házi szószra

A családi grillezést nem mindig előzheti meg szorgos előkészület, van, hogy percek alatt kell a rácsra ügyeskedni az ételt. Ilyenkor...

Close