2021. június 21.

Select your Top Menu from wp menus
5 Tipp a Tökéletes HAMBURGER Elkészítéséhez
5 Tipp a Tökéletes HAMBURGER Elkészítéséhez

5 Tipp a Tökéletes HAMBURGER Elkészítéséhez

Kerti sütögetéshez ideális választás a húspogácsa, hiszen fűszerezése szabadon variálható, kis étkűeknek salátával, nagyétkűeknek pedig zsömlével tálalható és a különféle szószokkal végtelen számú ízkombináció készíthető alig pár mozdulattal. Gyorsan elkészül és nagy társaságok jól lakatásához is tökéletes. Jöjjön néhány tipp, hogy a hamburger ne csak praktikus, hanem tényleg felejthetetlen választás legyen.

1. Megfelelő alapanyag

A jó hamburger is az alapoknál kezdődik. A megfelelő hús kiválasztása elengedhetetlen a kellően szaftos és ízletes végeredmény eléréséhez. A klasszikusnak számító marhán kívül is rengeteg hús közül lehet választani, a lényeg, hogy a színhúshoz legalább 18% zsírtartalom is tartozzon, mert enélkül nagyon száraz lesz az elkészült pogácsa.

2. Minimális fűszer, kevés munka

A hús összedolgozásánál a kevesebb több elvet kell követni. Épphogy csak dolgozd el a fűszereket a hússal, nem kell sokáig gyúrni, mert a végeredmény rágós lehet. A só, bors alap mellett egy vagy két plusz fűszer minimális használata ajánlott, ennél több már elnyomná a hús igazi ízét.

5-tipp-tokeletes-hamburger-elkeszites-grill

3. Formázási útmutató

Mivel a hús a sütés közben kicsit összeugrik, érdemes a pogácsa közepébe hüvelykujjal, egy kis mélyedést nyomni, hogy a hús végül egyenletes felületűre dagadjon. A formázás vizes vagy olajos kézzel történjen, így megelőzhető a ragadás is.

4. Hidegről a melegre

A húst tartsd hidegen egészen az utolsó pillanatig, a hűtőből kerüljön egyenesen a tiszta (!) rácsra, hogy minél jobban megőrizhesse szaftosságát. A sütés magas hőfokon történjen elektromos grillen fedő alatt, faszenes grillen fedő nélkül. De bárhogy is sütöd, nagyon fontos, hogy csak egyszer forgasd meg.

5. Sülés közben ne piszkáld

A hamburger sütése nem tart sokáig, oldalanként 2-5 perc attól függően, hogy mennyire átsült húst szeretnél. Ez alatt a rövid idő alatt pedig jobban teszed, ha legyőzöl minden kísértést a hús nyomogatásával, mozgatásával és többszöri forgatásával szemben, hogy elkerüld a zamatos lé elvesztését. Elvégre ki akar száraz cipőtalpat enni?

Forrás: grillreceptek.hu

Print Friendly, PDF & Email

Kommentek

Related posts

EZT OLVASTAD MÁR?
5 Tipp A tökéletes HotDog-ért

A grillételek sorában előkelő helyet foglal el a hot dog, ami egyszerű feltétekkel kedv szerint variálható és semmilyen különleges hozzávalót...

Close