Grillázs szelet: sütés nélküli – recept

Grillázs szelet: sütés nélküli – recept

 

 

Kevés munkával, sütés nélkül készülő édesség.

A Grillázs szelet Hozzávalói

  • 5 darab ostyalap

A töltelékhez

  • 50 dkg cukor
  • 20 dkg vaj
  • 1 tubus sűrített tej
  • 1 evőkanál vaníliakivonat
  • 1/2 kávéskanál só
  • 1 kávéskanál citromlé
  • 15 dkg durvára őrölt dió

A töltelék hozzávalóit – a dió kivételével – lábosba mérjük. Felforraljuk, majd lassú tűzön, folyamatosan kevergetve addig főzzük, amíg a cukor teljesen el nem olvad.
Beleforgatjuk a diót és megtöltjük vele az ostyalapokat.

Grillázs szelet
Súlyt helyezünk rá (pl. könyvek), 5-6 órán át préseljük, azután szeleteljük.

Naponta új recept ötletekért, találkozzunk a FaceBook on is.

A Pikantéria Hivatalos Facebook Oldala

 

Forrás: citromhab.blogspot.hu