Grillázs szelet: sütés nélküli – recept
Kevés munkával, sütés nélkül készülő édesség.
A Grillázs szelet Hozzávalói
- 5 darab ostyalap
A töltelékhez
- 50 dkg cukor
- 20 dkg vaj
- 1 tubus sűrített tej
- 1 evőkanál vaníliakivonat
- 1/2 kávéskanál só
- 1 kávéskanál citromlé
- 15 dkg durvára őrölt dió
A töltelék hozzávalóit – a dió kivételével – lábosba mérjük. Felforraljuk, majd lassú tűzön, folyamatosan kevergetve addig főzzük, amíg a cukor teljesen el nem olvad.
Beleforgatjuk a diót és megtöltjük vele az ostyalapokat.
Súlyt helyezünk rá (pl. könyvek), 5-6 órán át préseljük, azután szeleteljük.
Naponta új recept ötletekért, találkozzunk a FaceBook on is.
A Pikantéria Hivatalos Facebook Oldala
Forrás: citromhab.blogspot.hu