5 perces: Igazán krémes Citromos kekszes süti, recept

5 perces: Igazán krémes Citromos kekszes süti, recept

 

Valahol félúton a citromos tiramisu (internetes nevén „citromos álom”) és a  kekszes „csodasüti” között. Nálunk a csodasüti nem volt annyira nyerő a savanykás íze miatt, ezért gondoltam, hogy rögtön citromosra készítem, hiszen ebben az esetben ez nem lesz zavaró. Ennek a sütinek van egy óriási előnye – 5 perc alatt készen van, és egy óriási hátránya – órákat kell várni, míg fogyasztható lesz. De megéri!

Ezúttal egy kisebb adagot készítettem, de érdemes többszörözni…

Egy 20×20-as formába került ez az adag, felváltva rétegezve a keksz és a krém.

kb 20 dkg keksz (nekem ezúttal vajas keksz, de sima háztartási is megfelel – ez egy kicsit lassabban puhul)

Az 5 perces: Igazán krémes Citromos kekszes süti hozzávalói, A krémhez

  • 25 dkg mascarponét és
  • 30 dkg tejfölt összekevertem, majd
  • édesítettem (részben cukor, részben méz) és
  • citromoztam (1 citrom reszelt héja és ízlés szerint leve).

Állás közben a keksz felveszi a krém nedvesség tartalmát és megpuhul, a krém pedig ezáltal kissé „kiszárad” és valóban krémszerűvé válik.

5 perces: Igazán krémes Citromos kekszes süti
Igazán krémes Citromos kekszes süti

Forrás: eszterlancfoz