30 perces marcipános – BROWNIE karamell fagyival
Meg marcipán is. Így este gyorsan összedobtam egy brownie-t, hogy holnap örüljenek a kollégák.
A korábbi brownie recepten módosítottam annyit, hogy került bele marcipán is. Időben sütéssel együtt fél óra alatt kész van. Érdemes kipróbálni, mert eszméletlen finom.
A BROWNIE karamell fagyival Hozzávalói:
- 30 dkg étcsokoládé, én 60 és 80 %-os csokiból csináltam
- 10 dkg vaj
- 4 tojás
- 30 dkg cukor
- 14 dkg liszt
- 100 gramm marcipán
- 1 vaníliás cukor
A sütőt 160 fokra előmelegítjük. Vízgőz fölött felolvasztjuk az étcsokoládét a vajjal. Közben habosra keverjük a tojásokat a cukorral és a vaníliás cukorral, majd a már kihűlt csokoládét is hozzáadjuk. Beleöntjük a lisztet, és csomómentesre keverjük. A marcipán felét a tésztába keverjük, másik fele pedig megy a tetejére. Én a kezemmel tépkedtem kis darabokra.
15 percig sütöttem légkeveréses módban 160 fokon, mert véletlenül sem szabad kiszárítani.
Karamell fagyival és szeletelt mandulával tálaltam.
Forrás: bonniekonyhaja.cafeblog.hu