30 PERCES BARACKOS süti – recept
Vagyis gyorsan lehet enni, és nem fűti fel a kicsit lehűlt konyhát. És persze finom, hiszen nem is lehet másmilyen, a nagy nyári sikerpárosnak köszönhetően:
mák + nyári gyümölcs=siker (Meggyes mákos? Naugye!)
Ez persze csak az alap, de minden más csak kiegészítő.
A BARACKOS süti Hozzávalói:
- 1 csomag leveles-vajas tészta (az előre nyújtott változat a leggyorsabb)
- 80 dkg kimagozott sárgabarack
- 10 dkg darált mák
- 10 dkg natúr marcipán massza
- 0,5 dl barackpálinka
- 5 dkg vaj
A sütőt melegítsük elő 200 fokra. A barackokat fektessük a tésztalap két hosszabbik párhuzamos szélére. Hintsük meg a mákkal, locsoljuk meg a pálinkával, és reszeljük rá a marcipánt. Úgy csavarjuk fel, hogy a tésztalap közepén találkozzanak, mintha két rúd süteményünk lenne, vagyis mint a pápaszem süteményt.
Sütőpapírral béleljünk ki egy tepsit, fektessük bele a tésztát, és kenjük meg a tetejét a vajjal. Toljuk a sütőbe, és 20-25 perc alatt süssük meg.
Langyosan vagy hidegen -ha marad- a legfinomabb.
2016-os naprakész recept ötletekért, katt ide: FaceBook/Pikanteria
Forrás: rupanerkonyha.cafeblog.hu