30 PERCES BARACKOS süti – recept

30 PERCES BARACKOS süti – recept

Vagyis gyorsan lehet enni, és nem fűti fel a kicsit lehűlt konyhát. És persze finom, hiszen nem is lehet másmilyen, a nagy nyári sikerpárosnak köszönhetően:

mák + nyári gyümölcs=siker (Meggyes mákos? Naugye!)
Ez persze csak az alap, de minden más csak kiegészítő.

BARACKOS süti

A BARACKOS süti Hozzávalói:

  • 1 csomag leveles-vajas tészta (az előre nyújtott változat a leggyorsabb)
  • 80 dkg kimagozott sárgabarack
  • 10 dkg darált mák
  • 10 dkg natúr marcipán massza
  • 0,5 dl barackpálinka
  • 5 dkg vaj

kajszi-barack-szuret

A sütőt melegítsük elő 200 fokra. A barackokat fektessük a tésztalap két hosszabbik párhuzamos szélére. Hintsük meg a mákkal, locsoljuk meg a pálinkával, és reszeljük rá a marcipánt. Úgy csavarjuk fel, hogy a tésztalap közepén találkozzanak, mintha két rúd süteményünk lenne, vagyis mint a pápaszem süteményt.
Sütőpapírral béleljünk ki egy tepsit, fektessük bele a tésztát, és kenjük meg a tetejét a vajjal. Toljuk a sütőbe, és 20-25 perc alatt süssük meg.
Langyosan vagy hidegen -ha marad- a legfinomabb.

BARACKOS süti

2016-os naprakész recept ötletekért, katt ide: FaceBook/Pikanteria

Forrás: rupanerkonyha.cafeblog.hu