3 isteni házi fűszervaj recept
Mi odáig vagyunk a fűszervajakért legyen szó egy jó steakhez vagy kijevi csirkéhez. Bele is ástuk magunkat a témába és 3 nagyon különböző, nagyon karakteres fűszervajat mutatunk nektek. Vágjunk is bele!
Gremolátás fűszervaj
- 200 g vaj
- 3 gerezd fokhagyma
- 3-4 szál friss petrezselyem
- 1 kezeletlen citrom
- 1/2 citrom leve
- Bors
Keverőtálba tesszük a vajat, a vékony csíkokra vágott citromhéjat és a citromlevet. A fokhagymát felszeleteljük, megsózzuk és egy kés segítségével szétlapítjuk a vágódeszkán. Ha elég pépes, a vajhoz adjuk. A petrezselymet felaprítjuk és a tálba tesszük a borssal együtt. Az egészet homogénné keverjük egy habverő segítségével. A vajas keveréket egy darab folpackra kanalazzuk, becsomagoljuk szaloncukor formára, amit pedig szorosan alufóliába csomagoljuk és 1-2 órára hűtőbe tesszük.
Mediterrán fűszervaj
- 200 g vaj
- 1 ág friss kakukkfű
- 1 ág friss rozmaring
- 6 levél friss bazsalikom
- Só, bors
Egy keverőtálban, a habverő segítségével, összedolgozzuk a vajat, felaprított zöldfűszereket, sót és borsot. Ezután először folpackba, majd jó szorosan alufóliába csomagoljuk szaloncukor formában és 1-2 órán keresztül hűtjük.
Yucatáni fűszervaj
- 200 g vaj
- 1 tk füstölt paprika
- 1 db chili paprika
- 1 db lime
- 1 csipet őrölt római kömény
- 1 ek friss koriander
Egy keverőtálban alaposan összekeverjük egy habverővel a vajat, füstölt paprikát, felaprított chili paprikát, felszeletelt lime héjat, római köményt és a felaprított koriandert. Folpackba majd alufóliába csomagoljuk és hűtőbe tesszük 1-2 órára.
Forrás: streetkitchen.hu