2020. november 11.

Select your Top Menu from wp menus
Turbózd fel az immunrendszeredet: 25 perces tejszínes fokhagymakrémleves – recept

Turbózd fel az immunrendszeredet: 25 perces tejszínes fokhagymakrémleves – recept

 

Turbózd fel vele az immunrendszeredet
Melegedj át egy jó tányér forró tejszínes fokhagymakrémlevestől!

Ne csak nehéz, zsíros levesben gondolkozz ősszel és télen. A fokhagymakrémlevest már csak gyógyító, vírus- és baktériumölő, immunerősítő hatása miatt is érdemes időről időre elkészíteni. Arról nem beszélve, hogy nagyon ízletes.

A 25 perces tejszínes fokhagymakrémleves Hozzávalói 4 személyre:

  • 7 dl húsleves
  • 2 dl tejszín
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál liszt
  • fél csokor petrezselyemzöld
  • bors
  • reszelt sajt

Elkészítés: 5 perc, főzés: 20 perc

A 25 perces tejszínes fokhagymakrémleves Elkészítése:

  1. A fokhagymát pucold meg, vágd apróra, de ne reszeld le. Kevés olajon pirítsd meg, majd szórd rá a lisztet.
  2. Állandóan kevergesd, amíg rózsaszínes, barnás nem lesz. Öntsd fel a húslevessel. Ha az nincs kéznél, vízben morzsolj el egy leveskockát, és azt tedd hozzá. Ha felforr, sózd, borsozd ízlés szerint, majd kis lángon főzd 15 percig.
  3. Vedd le a levest a tűzről, és botmixerrel pépesítsd. Öntsd hozzá a tejszínt, és forrald össze vele öt perc alatt. Tálaláskor szórd meg a levest apróra vágott petrezselyemmel, reszelt sajttal, és kínálj hozzá pirított zsemlekockát vagy levesgyöngyöt.

25 perces tejszínes fokhagymakrémleves

Forrás: femina

Print Friendly, PDF & Email

Kommentek

Related posts

EZT OLVASTAD MÁR?
Tejszínes-fokhagymás zellerkrémleves
Tejszínes-fokhagymás zellerkrémleves – recept

  Finom, könnyű és egészséges Az energiaszegény, de ízletes, sűrű zellerkrémleves a fogyókúrázók egyik legnagyobb barátja. A bársonyos zellerkrémleves nemcsak...

Close