25 PERCes – BABleves
Tettem bele kolbászt is, semmi aggodalom, nem lettem vega. Igen, nem valódi bableves cserébe sokkal jobb mint a zacskós leves
Hozzávalók 4 tányérhoz:
- 1 szál póré hagyma felkarikázva
- 1 lila hagyma felkarikázva
- 2 ek étolaj
- 1 pici fej krumpli felkockázva
- 1 kis szál sárgarépa felkarikázva
- 1 piros húsú paprika 5×5 mm-es kockákra vágva
- 1 doboz 40 dekás babkonzerv
- 1/2 doboz 40 dekás paradicsomkonzerv
- 1 csokor petrezselyem nagy darabokra vágva
- 4 lestyán levél
- 2 gerezd fokhagyma, összezúzva
- 20 dkg füstölt kolbász felkarikázva
- késhegynyi őrölt kömény
- késhegynyi majoránna
- késhegynyi chili por
- 1 kk ecet
- só, bors
- tejföl
- snidling
A hagymát megpárolom az olajon, majd beleszórom a nagyon apró kockákra vágott krumplit és a sárgarépát. Fedő alatt öt percig párolom, majd hozzáadom a tejföl és a snidling kivételével az összes alapanyagot. Felöntöm annyi vízzel, amennyi ellepi, és 10 percig főzöm.
Amikor elkészült, kevés vízzel kipótolom, hogy meglegyen a 4 adag.
Tetejére megy a tejföl és a snidling.
Osszad, Vidd, Like-old, hogy akkor is naprakész ötleted legyen,
ha éppen nincs: FaceBookon, itt találsz minket
Forrás: fuszereslelek.nlcafe.hu