25 PERCes – BABleves

25 PERCes – BABleves

Tettem bele kolbászt is, semmi aggodalom, nem lettem vega. Igen, nem valódi bableves cserébe sokkal jobb mint a zacskós leves

Hozzávalók 4 tányérhoz:

  • 1 szál póré hagyma felkarikázva
  • 1 lila hagyma felkarikázva
  • 2 ek étolaj
  • 1 pici fej krumpli felkockázva
  • 1 kis szál sárgarépa felkarikázva
  • 1 piros húsú paprika 5×5 mm-es kockákra vágva
  • 1 doboz 40 dekás babkonzerv
  • 1/2 doboz 40 dekás paradicsomkonzerv
  • 1 csokor petrezselyem nagy darabokra vágva
  • 4 lestyán levél
  • 2 gerezd fokhagyma, összezúzva
  • 20 dkg füstölt kolbász felkarikázva
  • késhegynyi őrölt kömény
  • késhegynyi majoránna
  • késhegynyi chili por
  • 1 kk ecet
  • só, bors
  • tejföl
  • snidling
  • 25 perces-bableves

A hagymát megpárolom az olajon, majd beleszórom a nagyon apró kockákra vágott krumplit és a sárgarépát. Fedő alatt öt percig párolom, majd hozzáadom a tejföl és a snidling kivételével az összes alapanyagot. Felöntöm annyi vízzel, amennyi ellepi, és 10 percig főzöm.
Amikor elkészült, kevés vízzel kipótolom, hogy meglegyen a 4 adag.
Tetejére megy a tejföl és a snidling.

Osszad, Vidd, Like-old, hogy akkor is naprakész ötleted legyen,

ha éppen nincs: FaceBookon, itt találsz minket

 

 Forrás: fuszereslelek.nlcafe.hu