25 perc alatt elkészül – Gyors spagetti tejszínes gombamártással

Hozzávalók 4 személyre:
- 30 dkg spagetti
- 20 dkg gomba
- 1 dl tejszín
- 1,5 dl víz
- 1 fej hagyma
- 1 kávéskanál vaj
- só
Elkészítés: 13 perc, főzés: 12 perc
Elkészítés:
Tégy fel forrni egy nagy lábasban vizet. Ha lobog, rakj bele kevés olajat, sót, majd mehet bele a spagetti, és főzd körülbelül 10-12 percig. Időnként kevergesd meg, nehogy összeragadjon a tészta. Ha már jónak látod, kóstolj meg egy szál spagettit, és ha roppanós, szűrd le. Arra ügyelj, hogy ne legyen túl puha.
A tészta főzése közben készítsd el a mártást. A vajat olvaszd meg serpenyőben, és futtasd meg benne a finomra vágott hagymát. Tisztítsd meg a gombát, szeleteld fel, dobd a hagymára, enyhén sózd meg. Kissé pirítsd meg, engedd fel másfél deci vízzel, fedő alatt főzd körülbelül 10-12 percig, majd dúsítsd a tejszínnel. A spagettit szedd tányérra, és keverd össze a mártással.
Forrás: femina.hu