20 perces nagyon málnás – Túrótorta OREO keksszel
Úgyhogy előszedtem a korábbi egyik kedvenc túrótorta receptemet, aztán gondoltam, hogy feldobom egy kekszes alappal. A gyümölcs is kérdéses volt, mert így nyár vége fele nem igen van már málna, szóval maradt a fagyasztott verzió. Ez a torta is sütés nélküli és szupergyorsan kész is voltam vele.
Másnap hamar elfogyott, bár a fotók nem a legszebbek, de hát irodai környezetben ez sikerült. Gyorsan írom is a receptet, mert a végén több idő lesz leírni, mint amennyi a torta elkészítése volt.
Elkészítési idő: 20 perc + 1 éjszaka a hűtőben
(úgy lesz csak 20 perc, ahogy Jamie is csinálja, hogy mindent kikészít és van keverőtálas robotgépünk)
A Túrótorta OREO keksszel Hozzávalói (26 cm-es tortaformába):
Az aljára:
- 220 gramm (1 doboz) Oreo keksz (vagy Lidl-s Neo keksz)
- 7 dkg vaj
A krémhez:
- 50 dkg túró
- 20 dkg porcukor
- 2 bourbon vaníliás cukor
- 4 tojássárgája
- 20 dkg vaj
- 1 zselatin
- 1 dl tej
- egy kis hideg víz
Tetejére:
- 50 dkg fagyasztott málna
- 1 piros tortazselé
1. A kekszet aprítóban megőrlöm, majd a felolvasztott vajjal összekeverem. A tortaforma aljára simítom. Közben a málnát kiveszem, hogy kiolvadjon.
2. A tojássárgájákat a cukorral, vaníliás cukorral és a szoba-hőmérsékletű vajjal habosra keverem a keverőtálas robotgéppel. Hozzáadom a túrót is, folyamatosan keverem. A tejet felmelegítem. A zselatin csomómentesre kikeverem egy kis hideg vízzel, majd hozzákeverem a forró tejet. A zselatinos tejet is beleöntöm a túrós masszába, habverővel jól összekeverem, hogy homogén legyen.
3. A tortaformában a kekszes alapra ráöntöm a túrós keveréket. Berakom a hűtőbe egy kis időre. Addig elkészítem a leírásnak megfelelően a tortazselét.
4. Utána kiveszem a hűtőből a tortát, ekkor már kicsit megszilárdult a teteje, ráhalmozom a málnát és rácsurgatom a torta tetejére a zselét.
Egy éjszakát a hűtőben tárolom és másnap már szépen szeletelhető és fogyasztha
Hogy rengeteg naprakész ötleted legyen: a FaceBookon , itt találsz minket
Forrás: bonniekonyhaja.cafeblog.hu