2021. január 26.

Select your Top Menu from wp menus
20 perces nagyon málnás – Túrótorta OREO keksszel

20 perces nagyon málnás – Túrótorta OREO keksszel

Story Highlights

  • Újabb céges szülinap, most épp Zubié. A feladat annyi volt, hogy túrós torta legyen, mert azt szereti.

Úgyhogy előszedtem a korábbi egyik kedvenc túrótorta receptemet, aztán gondoltam, hogy feldobom egy kekszes alappal. A gyümölcs is kérdéses volt, mert így nyár vége fele nem igen van már málna, szóval maradt a fagyasztott verzió. Ez a torta is sütés nélküli és szupergyorsan kész is voltam vele.

Másnap hamar elfogyott, bár a fotók nem a legszebbek, de hát irodai környezetben ez sikerült. Gyorsan írom is a receptet, mert a végén több idő lesz leírni, mint amennyi a torta elkészítése volt.

Elkészítési idő: 20 perc + 1 éjszaka a hűtőben
(úgy lesz csak 20 perc, ahogy Jamie is csinálja, hogy mindent kikészít és van keverőtálas robotgépünk)

A Túrótorta OREO keksszel Hozzávalói (26 cm-es tortaformába):

 

Az aljára:

  • 220 gramm (1 doboz) Oreo keksz (vagy Lidl-s Neo keksz)
  • 7 dkg vaj

A krémhez:

  • 50 dkg túró
  • 20 dkg porcukor
  • 2 bourbon vaníliás cukor
  • 4 tojássárgája
  • 20 dkg vaj
  • 1 zselatin
  • 1 dl tej
  • egy kis hideg víz

Tetejére:

  • 50 dkg fagyasztott málna
  • 1 piros tortazselé

1. A kekszet aprítóban megőrlöm, majd a felolvasztott vajjal összekeverem. A tortaforma aljára simítom. Közben a málnát kiveszem, hogy kiolvadjon.

Túrótorta OREO keksszel

2. A tojássárgájákat a cukorral, vaníliás cukorral és a szoba-hőmérsékletű vajjal habosra keverem a keverőtálas robotgéppel. Hozzáadom a túrót is, folyamatosan keverem. A tejet felmelegítem. A zselatin csomómentesre kikeverem egy kis hideg vízzel, majd hozzákeverem a forró tejet. A zselatinos tejet is beleöntöm a túrós masszába, habverővel jól összekeverem, hogy homogén legyen.

3. A tortaformában a kekszes alapra ráöntöm a túrós keveréket. Berakom a hűtőbe egy kis időre. Addig elkészítem a leírásnak megfelelően a tortazselét.

4. Utána kiveszem a hűtőből a tortát, ekkor már kicsit megszilárdult a teteje, ráhalmozom a málnát és rácsurgatom a torta tetejére a zselét.

Egy éjszakát a hűtőben tárolom és másnap már szépen szeletelhető és fogyasztha

Hogy rengeteg naprakész ötleted legyen: a FaceBookon , itt találsz minket

 

 Forrás: bonniekonyhaja.cafeblog.hu

Print Friendly, PDF & Email

Kommentek

Related posts

EZT OLVASTAD MÁR?
Egyszerű szalagos Fánk, bögrésen

A szalagos Fánk Hozzávalói: – 4 bögre liszt – 2 tojás – 1 élesztő (2,5 dkg) – 5 dkg szoba...

Close