2 brutálfinom – PopCorn házilag

2 brutálfinom – PopCorn házilag

 

Sajtos-fűszeres

A PopCorn házilag Hozzávalói:

  1. 2 dl pattogatni való kukoricaszem
  2. 2 evőkanál étolaj
  3. 50 g vaj
  4. Só, bors, füstöltpaprika
  5. 50 g reszelt parmezán

Egy nagy lábasba beleöntjük az olajat és egy mokkáskanálnyi sót. Hevíteni kezdjük és hozzáadjuk a kukoricát. Addig kevergetjük, míg az első szemek ki nem pattannak. Ekkor lefedjük a lábast és gyakran átrázva addig pattogtatjuk a szemeket, míg el nem némul a pattogás. Elzárjuk a lángot, a forró popcornt kiöntjük egy tálba, a lábasba pedig bedobjuk a vajat. Ha megolvadt, visszaöntjük a popcorn, fűszerezzük, rászórjuk a reszelt parmezánt és az egészet alaposan átforgatjuk. Kész!

PopCorn házilag

Karamellás Hozzávalók:

  • 2 dl pattogatni való kukoricaszem
  • 2 evőkanál étolaj
  • 120 g vaj
  • 30 dkg cukor
  • 1/2 teáskanál só
  • 1/2 teáskanál szódabikarbóna

A popcornt kipattogtatjuk a fenti módon és kiöntjük egy tálba. A vajat felolvasztjuk egy akkora edényben, amiben majd az egész popcorn mennyiséget át tudjuk forgatni. Az olvadt vajhoz adjuk a cukrot, és átkeverés után néha a lábost átmozgatva hagyjuk felolvadni. Ha a cukor olvadni és karamellizálódni kezd, intenzíven kevergetni kezdjük, hogy az elején még különálló vajjal homogén krémet alkosson. Ekkor hozzáadjuk a sót és a szódabikarbónát, gyorsan átkeverjük, végül ráöntjük a popcornt is. Összekeverjük az egészet úgy, hogy mindenhol bevonja a karamell a kukoricaszemeket. Az egészet kiterítjük egy tepsibe, hagyjuk kihűlni, majd kis darabokra tördeljük és megesszük az egészet a film első 15 percében.

Forrás:streetkitchen.blog.hu