15 perces tejszínes-baconös spagetti – recept

Így készíts pikk-pakk laktató és finom tésztát!
Korog a gyomrod? Dobd össze a tejszínes-baconös spagettit!
A ropogós szalonna a lágy tejszínnel és az olvadó sajttal mindenkit azonnal az asztalhoz csábít. Amíg a tészta megfő, a szószt is elkészíted. A tejszínes-baconös spagetti az a fogás, amiből mindenki szívesen eszik még egy adagot.
A 15 perces tejszínes-baconös spagetti Hozzávalók 4 személyre
- 30 dkg spagetti
- 15 dkg bacon
- 10 dkg sajt
- 2.5 dl tejszín
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 csokor petrezselyem
- só
- olívaolaj
- bors
Elkészítés: 5 perc, főzés: 10 perc
A 15 perces tejszínes-baconös spagetti Elkészítése:
- Önts egy fazékba vizet, tedd bele a sót, kevés olajat, és forráspontig melegítsd. Ezt követően rakd bele a spagettit. Főzd körülbelül hét-nyolc perc alatt fogkeményre. Ha kész, szűrd le, öblítsd le kevés hideg vízzel, majd keverj hozzá egy evőkanál olajat.
- A szószhoz vágd apróra a bacont és a petrezselymet. Reszeld le a sajtot, és pucold meg a fokhagymagerezdeket. Egy serpenyőben pirítsd ropogósra a bacont. Néhány szalonnadarabkát tegyél félre. A serpenyőben lévő baconhöz reszelj fokhagymát, és borsozd meg. Só nem szükséges, mivel a szalonna elég sós. Gyors keverés után pirítsd tovább öt percig, és a legvégén szórd rá az apróra vágott petrezselymet.
- Öntsd fel tejszínnel, a reszelt sajtot keverd bele, és forrald össze. Ha a sajttól nagyon sűrű lenne, hígítsd még tejszínnel. Végül öntsd a leszűrt tésztát a sonkás-baconös szószhoz, és egy percig kis lángon, állandóan kevergetve forrald össze. Tálaláskor szórd a tetejére a félretett ropogós szalonnát.
Forrás: femina