15 perces sajtgolyó – bögrésen, recept

15 perces sajtgolyó – bögrésen, recept

A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre!

A 15 perces sajtgolyó Hozzávalói:

– 30 dkg reszelt trappista sajt (persze másféle sajttal is lehet keverni, vagy akár helyettesíteni)
– másfél bögre liszt
– 4 tojás
– 2 mokkáskanál só

+ olaj a kisütéshez

15 perces sajtgolyó

1. A sajtot lereszeljük.
2. Összegyúrjuk a liszttel és a tojással és a sóval.
3. Forró, bő olajba teáskanálnyi golyókat teszünk, és aranyszínűre sütjük őket. A golyókat teáskanállal kanalazzuk, és vizes kézzel formázzuk golyóvá. A kezünkből a golyócskákat egyenest az olajba pottyantjuk. Négy-öt golyónként elég vizezni
4. Forrón és hidegen egyaránt finom, erősen javallott mellé tartármártást bekeverni

Jó étvágyat!

Forrás: rupanerkonyha.cafeblog.hu