15 perces étcsokis Túrógolyó – Pont Neked, recept
Házi étcsokis Túrógolyó: ha nekifekszel egyedül el tudsz pusztítani belőle egy egy vedérrel 🙂
Effektív Elkészítési idő: 15 perc
Az étcsokis Túrógolyó hozzávalói 6 személyre:
- 50 dkg tehéntúró
- 4 ek étolaj
- 6 ek méz
- 200 g tortabevonó
- 6 ek kekszmorzsa
- 4 ek étolaj vagy ennek megfelelő vaj, – margarin ( ha kevesebb kalóriát szeretnél bele )

Az étcsokis Túrógolyó elkészítése:
Szükséged lesz a túrómassza elkészítéséhet egy tálra; ebbe tedd bele a túrót, melyet nyomkodj össze kicsit, vagy ha házi túróról van szó, akkor akár erre nincs is szükség, mivel magától szétpereg.
Add hozzá a mézet, kekszmorzsát és jól keverd össze.
Ha ez kész, akkor jöhet a golyók megformázása; vizezd be a kezed és cselekedj; majd helyezd egy tányérra. Ha ez megvan; mehet az egész a fagyasztóba, hogy összeálljon és majd lehűthesse a közben elkészülő csokimázat.
A legegyszerűbb csokimázat tortabevonóból készíteni, de ha ezt nem szeretnéd akkor meg is csinálhatod: így
Tégy az olvasztott tortabevonóhoz margarint vagy vajat, olajat.
Vedd ki fagyóból a túrógolyókat, eggyessével mehet bele a fogpiszkáló, majd mártogasd bele az étcsoki masszába, csöpögtesd le és mehet egy zsírpapírra az egész; majd hagyd megszilárdulni. KÉSZ
Jó étvágyat kíván a Pikantéria csapata 🙂
Naponta új recept ötletekért, találkozzunk a FaceBook on is.
itt található: A Pikantéria Hivatalos Facebook Oldala