15 PERCes – Citromtorta
És ha már másképp nem tudom a gyerkőcbe belediktálni a gyümölcsöket, akkor próbáljuk meg torta formában.
Én nem vagyok egy nagy citrom-rajongó, de ez a torta tényleg nagyon finom, nyáron igazi hűsítő desszert, télen C vitamin forrás és nyári emlék, és nagy előnye, hogy percek alatt megvan.
Én 18 centis tortaformába csináltam, de ha duplázunk minden hozzávalót, akkor a 26 centisbe is tökéletes.
A Citromtorta Hozzávalói:
- 10 dkg omlós keksz (én zabkekszet tettem bele),
- kb. 15 dkg vaj,
- 3 citrom,
- 2 tojás,
- 4 dkg cukor
1. Törjük össze a kekszet (én mozsárban szoktam, vagy aprítóban, vagy szétverem a zacskóban egy fakanállal), és keverjük el kb. 4-5 dkg, olvasztott vajjal. A vajas-kekszet lapogassuk egy kapcsos tortaforma aljába, tegyük a hűtőbe míg elkészítjük a krémet.
2. Reszeljük le a 3 citrom héját, morzsoljuk össze kb. 3-4 dkg cukorral, adjunk hozzá a citromok levét, és 2 egész tojást. Keverjük alaposan el a krémet.
Vízfürdő felett, folyamatosan kevergetve sűrítsük be a krémet. Majd a még meleg krémbe keverjünk bele 10 dkg felkockázott vajat.
3. Öntsük a krémet a tésztára és tegyük egy éjszakára a hűtőbe. Vékony késsel válasszuk el a krémet a formától, mielőtt szétkapcsolnánk azt. Jó étvágyat!
Hogy rengeteg naprakész ötleted legyen: a FaceBookon , itt találsz minket
Forrás: bonniekonyhaja.cafeblog.hu