15 perc, Bögrés fahéjas AlmaFÁNK – !!! Kelesztés NÉLKÜL !!!

15 perc, Bögrés fahéjas AlmaFÁNK –  !!! Kelesztés NÉLKÜL !!!

Hozzávalók 12 darabhoz:

  • 1 kg alma
  • 2,5 bögre liszt
  • 2 tojás
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • olaj
  • porcukor
  • lekvár
  • fahéj

Elkészítés: 15 perc, sütés: 15 perc

Elkészítés:

bogre-fahej-alma-fank-kezdoknek-egyszeru
Az almákat mosd meg, hámozd meg vékonyan, és reszeld le egy nagy tálba, a levüket gyengén csavard ki. Ezután add hozzá a tojásokat, a cukrot, és fokozatosan a sütőporral vegyített lisztet. Jól dolgozd össze a masszát, majd egy kanállal szaggasd a forró olajba. Ha szeretnéd, hogy még jobban hasonlítson az eredeti fánkra, kicsit nyújts a tésztán, és pohárral szúrd ki.

Arra figyelj, hogy ne legyen túl nagy a kiszaggatott tészta, mert sütés közben még tovább nő. Egyszerre sokat ne tegyél az olajba. Pár perc alatt süsd pirosra, ropogósra a fánk mindkét oldalát, majd vedd ki, és csepegtesd le papírtörlőn. Evés előtt kend meg lekvárral, vagy hintsd meg fahéjjal összekevert porcukorral.

 

Forrás: femina.hu